Ministarstvo podržalo rekonstrukciju i energetsku obnovu Društvenog doma Maruševec

MGA/VV | 29.12.2019. u 13:33h | Objavljeno u Našim krajem

U studenome ove godine započeli su radovi na rekonstrukciji i energetskoj obnovi zgrade javne i društvene namjene – društvenog doma u naselju Maruševec. Ovih su dana napredak radova na lokaciji u Maruševcu provjerili načelnik Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša, ne skrivajući svoje zadovoljstvo zbog dobivene potpore Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

- Ugovor o sufinanciranju sa 100 tisuća kuna potpisali smo prošlog tjedna i veseli me što je Ministarstvo prepoznalo naše napore u cilju promicanja održivog razvoja lokalne zajednice kroz rekonstrukciju još jednog objekta u vlasništvu Općine Maruševec. Dom koriste naši građani i vrijedne članice i članovi udruga te je ukazana potreba da se isti sanira. U dogovoru s Mjesnim odborom, projekt smo početkom godine pripremili i prijavili za sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije - pojasnio je načelnik Šprem dodajući kako je Općina Maruševec preostali iznos do pola milijuna kuna racionalnim raspolaganjem osigurala u svom proračunu.

- Radovi koji su u tijeku uključuju sanaciju krovišta, promjenu pokrova, uređenje podova i fasade te novu elektroenergetsku instalaciju, a provodi ih poduzeće Mipcro d.d. iz Ivanca koje se javilo na natječaj i ispunilo sve zadane uvjete - kazao je zamjenik načelnika Mario Klapša ističući da će radovi biti privedeni kraju tijekom siječnja iduće godine.

- Veći dio zahvata na projektu je obavljen zahvaljujući renomiranom poduzeću koje provodi rekonstrukciju Društvenog doma u Maruševcu, za razliku od onog koje provodi puno zahtjevniji projekt Aglomeracije, a ponaša se krajnje neozbiljno. Općina Maruševec će i ubuduće pripremati projekte koji će biti od koristi za naše građane, a u isto vrijeme efikasni i isplativi za općinski proračun. Suradnja s nadležnim ministarstvima je zadovoljavajuća, projekti su kvalitetni i prijavljujemo ih u kontinuitetu - zaključio je zamjenik Klapša.