FOTO Martinjske špelancije uz dobru kapljicu, kestene, kobasice, Ex Fakine i Kavalire u veselim Toplicama

vv | 11.11.2023. u 15:31h | Objavljeno u Našim krajem

Svečana sjednica Gradskog vijeća bila je središnji dio programa održanog u petak u sklopu obilježavanja Dana grada Varaždinskih Toplica, no dan je bio ispunjen i mnogim drugim sadržajima u kojima su sudjelovali brojni građani.

Tako su toplička Udruga umirovljenika i njihovi gosti priredili ugodnu i zanimljivu pjesničku večer pod nazivom „Zlatne godine”, dok je na Trgu Republike Hrvatske bilo iznimno veselo. Naime, Udruga vinogradara i voćara sv. Martin Varaždinske Toplice organizirala je Martinjske špelancije uz dobru kapljicu, pečene kestene, kuhane kobasice, kušanje mladih vina i tamburaški sastav „Ex Fakini”.

Na Trgu je bila organizirana i izložba rukotvorina udruga žena „Naši cajti” Varaždinske Toplice i „Svibovečki zvon” Svibovec Toplički, udruga „Biserna dolina” Grešćevina pobrinula se za ukusne, neodoljive slastice, a članovi topličke Lovačke udruge „Jelen” za posjetitelje su pripremili odličan lovački gulaš.

U župnoj crkvi sv. Martina u Varaždinskim Toplicama građani su mogli uživati u orguljaškoj glazbi, a koncert su održali Mario Perestegi - orgulje i Dario Teskera – truba.

Vrhunac dana, odnosno večeri, bio je nastup popularnih „Kavalira” na Trgu Republike Hrvatske koji su svojim brojnim hitovima atmosferu zagrijali do usijanja. Građani su uglas s njima pjevali, ali i plesali. Petak u Varaždinskim Toplicama završio je na najljepši mogući način, a program obilježavanja Dana grada nastavljen je u subotu javnom pokaznom vatrogasnom vježbom.