Dubravko Bilić Foto: VV arhiva

Ludbreški gradonačelnik Bilić s ministrom Marićem raspravljao o povratu državne imovine

Varaždinske vijesti | 3.12.2018. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić sastao se u Zagrebu s ministrom državne imovine Goranom Marićem. Hrvatska država u vlasništvu ima 6871 poslovni prostor, njih 5213 koristi se bez pravne osnove, a praznih je 1316. Među ovim je brojkama i imovina koja se nalazi na ludbreškom području, a o mogućem povratu raspravljalo se na sastanku.

- Izmjenom Zakona o upravljanju državnom imovinom omogućeno je da se nogometna igrališta poput onog u Bolfanu, društveni domovi kao što je naš u Vinogradima Ludbreškim ili parkovna područja poput Otoka mladosti lakše vrate lokalnim samoupravama i time je aktualna vlada pokazala dobru volju kad je u pitanju ova problematika koja muči brojne lokalne samouprave. S druge strane društvena imovina u Globočecu, odnosno Kuća sunca zatim Bakina hiža u Ludbregu, parkiralište u Ulici Matije Gupca stavke su za koje će potrebno biti malo više volje i razumijevanja – rekao je Bilić.

Najbitnija novost i vrlina novog zakona je pojednostavljenje postupaka u aktiviranju i stavljanja u poduzetničke namjene državne imovine. Jedan od gorućih pitanja za Grad Ludbreg jest i stan u državnom vlasništvu koji se nalazi u samom centru Ludbrega.

– Nadamo se da će ovo biti jedno od prvih riješenih pitanja i da će se čim prije moći staviti na javnu dražbu. Upita za ovaj stan bilo je u nekoliko navrata, a njegovom prodajom mirniji će biti i susjedni stanari obzirom da je stan zapušten i polako zbog neulaganja i neodržavanja postaje problem – zaključio je ludbreški gradonačelnik.

Bilić se nada i skorom rješavanju pitanja zgrade u kojoj se nalazi glazbena škola koja je također u državnom vlasništvu. Grad Ludbreg u zgradu je uložio znatna sredstva, a respektabilna je i brojka mladih glazbenika koji pohađaju glazbenu školu, odnosno njih 150. Iako ova kategorija spada u skupinu teže rješivih slučajeva kad je u pitanju povrat imovine, gradonačelnik očekuje skoro rješavanje problema.