Ludbreški fašnjak u subotu, 10. veljače, od 10 sati

vv | 6.2.2024. u 08:16h | Objavljeno u Našim krajem

Tradicija fašnjaka višestoljetna je, a kontinuirano se održava više od stoljeća i pol. Fašnjak je bio i ostao popularni pučki blagdan koji ljudima pruža priliku da popuste kočnice i postanu neka druga, nesputanija verzija sebe.

Fašničke maske, povorka, (neslane) šale i satira kojom se komentira inače sasvim ozbiljna stvarnost u okruženju središnjeg gradskog trga Centra svijeta očekuju nas u subotu 10. veljače.

- U suradnji s Udrugom Črni maček i Gradom Ludbregom priređujemo tradicionalni fašnjak uz predstavljanje fašnjačkih skupina, velikih i malih, pripremili smo i aktivnosti za djecu i nezaobilazne krafne, čaj i kuhano vino - kaže Petra Međimurec, direktorica Turističke zajednice područja Centar svijeta.

Dodaje kako su u razgovoru s članovima Udruge Črni maček ludbreški koja je godina zadužena za organizaciju manifestacije utvrdili dugotrajnost, ali i njen značaj ludbreški kraj.

- Iako nam je obično cilj raditi nešto novo, u ovoj manifestaciji se vraćamo u prošlost i oživljavamo tradiciju. Želja nam je imati veliku povorku i da imamo taj jedan dan u kojem sve loše ostavljamo iza sebe - kaže Petra Međimurec.

Na glavnom gradskom trgu bit će predstavljanje fašnjačkih skupina, a program počinje već od 10 sati.

Označeno u