Ludbreg uskoro postaje hrvatsko središte rekreativnog biciklizma

vv | 14.8.2020. u 12:20h | Objavljeno u Našim krajem

Ludbreg će biti domaćin trodnevnoj konferenciji Dani cikloturizma 2020., koji će se održati od 16. - 18. rujna, odnosno tijekom, prigodno, Europskog tjedna mobilnosti, čime se važnost i održivost cikloturizma dodatno naglašava.

bicikli_priroda_83.jpg

Tijekom konferencije, koja se predstavlja i na portalu https://danicikloturizma.hr/,  Ministarstvo turizma i sporta predstavljat će novitete iz područja cikloturizma, a bit će predstavljen i case study: Razvoj cikloturističkog proizvoda Bluesun hotela. Grad Vrgorac predstavit će Junction model, a bit će tu i prezentacija urbanih Bike park nacrta. Uz prezentacije i predavanja, organizatori su za sudionike pripremili i zanimljive staze kroz Ludbreg i okolicu.

-Hrvatska je idealna zemlja za razvoj cikloturizma. Pejzažna raznolikost, ugodna klima, bogata gastronomija i očuvana kultura iznimno su vrijedni resursi za pretvaranje naše zemlje u jedno od najuspješnijih europskih cikloturističkih odredišta. Kako bi potaknuli još brži i sustavniji razvoj ovog tipa održivog turizma, koji destinacijama donosi iznimnu dodanu vrijednost, Trail – Full Cycling Experience je 2019. godine organizirao prvu hrvatsku tematsku konferenciju posvećenu cikloturizmu u dolini Neretve. Održana uz podršku Ministarstva turizma RH, konferencija je postigla izniman uspjeh, okupivši više od stotinu predstavnika struke, institucija, predstavnika sustava turističke zajednice, lokalnih samouprava, turističkih agencija i svih ostalih dionika zainteresiranih za razvoj ove turističke grane, ukazuju organizatori, koji se nadaju da će ponoviti prošlogodišnji uspjeh.

bicikli_priroda_2_copy.jpg

Grad Ludbreg, kako dodaju,  svoju turističku budućnost vidi u izgradnji brenda izletničke destinacije.

-Posebno važan i vrijedan izletničke ponude outdoor turizam, posvećen rekreaciji, boravku na otvorenom i u prirodu. Ludbreg ima izvrsne temelje za izgradnju vlastitog outdoor branda, koji će se komplementarno vezati na već etablirani turistički koncept “Centrum Mundii”. Cikloturizam će zauzeti najveći i najvažniji dio ludbreške outdoor ponude, koja će uključivati i aktivnosti trail trčanja, hodanja, planinarenja, a u budućnosti možda i drugih aktivnosti vezanih uz prirodne resurse, prije svega dolinu rijeke Bednje, naglašavaju organizatori konferencije koji vjeruju da će u tjednu u kojem se održavaju Dani cikloturizma Ludbreg zaista postati “Centrum Mundii”, odnosno hrvatsko središte rekreativnog biciklizma.

Dani-cikloturizma-event-cover.jpg