LUDBREG Puhački orkestar filmskom glazbom oduševio publiku Foto: Grad Ludbreg

LUDBREG Puhački orkestar filmskom glazbom oduševio publiku

Varaždinske vijesti | 31.8.2023. u 10:15h | Objavljeno u Našim krajem

Najpoznatije filmske skladbe bile su tematika jučerašnjeg koncerta Puhačkog orkestra grada Ludbrega koji je održan u sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje.

U sat vremena koncerta tridesetak članova orkestra izvelo je neke od najpopularnijih filmskih tema. Koncert su otvorili skladbom iz filma Ljepotica i zvijer, uslijedile su potom poznate teme iz crtanih filmova Kralj lavova, Aladin te glazba iz filmova Pirati s Kariba, Jurski park, Pink Panter, Kronike iz Narnije, Vlak u snijegu...

Koncert je održan u multifunkcionalnoj dvorani Centra za kulturu i informiranje "D. Novak" u kojoj se tražilo mjesto više. Organizatori su se potrudili iskoristiti sve što im nova tehnika pruža, pa su tako za publiku osim odlične glazbe pripremili i isječke iz samih filmova koji su se paralelno prikazivali na velikom ludbreškom platnu.

- Iza nas su pripreme koje su trajale cijelu godinu. Program nije uobičajen i podosta je zahtjevan, stoga koristim priliku da zahvalim svim članovima orkestra na trudu i uloženom vremenu. Ima nas svih uzrasta, od najmlađih osnovnoškolaca koji su već sad sjajni glazbenici pa sve do najstarijih koji su srce i duša našeg orkestra - istaknuo je dirigent Marko Novak i dodao kako će im se od jeseni priključiti još desetak mladih glazbenika.

Članovi Puhačkog orkestra grada Ludbrega ovim su koncertom popularnih filmskih skladbi počastili Ludbrežane i pristigle goste priredivši im događaj kojeg će, vjerujemo, dugo nositi u lijepom sjećanju. Prema viđenom možemo zaključiti da je publika zaista uživala u pomno osmišljenom programu te izvođače na kraju nagradila gromoglasnim pljeskom i ovacijama.

Spomenimo i kako se današnji dan "poklopio" s godišnjicom prvog nastupa Puhačkog orkestra grada Ludbrega, kojeg su 1997. godine također održali u sklopu obilježavanja ludbreške Svete nedjelje. Tradicija se, očito je, nastavila sve do danas.

ludbreg_puhacki_orkestar_koncert_30082023_2.JPG

ludbreg_puhacki_orkestar_koncert_30082023_3.JPG

ludbreg_puhacki_orkestar_koncert_30082023_1.JPG