LUDBREG Otvoren novi vrtić; Bilić: "To je znak je da je grad živ, da ima budućnost" Foto: Grad Ludbreg

LUDBREG Otvoren novi vrtić; Bilić: "To je znak je da je grad živ, da ima budućnost"

Varaždinske vijesti | 20.9.2022. u 15:57h | Objavljeno u Našim krajem

U Ulici dr. Franje Tuđmana 2a u Ludbregu 19. rujna otvoren je dječji vrtić "Sunce moje malo", a riječ je zapravo o područnom objektu Dječjeg vrtića Smjehuljica koji u Ludbregu djeluje od 2005. godine.

Novootvoreni vrtić prilagođen je za dnevni boravak čak 150 mališana. U novom će se privatnom vrtićkom objektu moći smjestiti sedam odgojno-obrazovnih skupina.

Na području Grada Ludbrega čak 96 posto djece prolazi kroz taj stupanj obrazovanja, a iza toga stoji višegodišnje ulaganje i u objekte i u ljude, kao i programe, zadovoljno je istaknuo gradonačelnik Dubravko Bilić.

- Sve se to vidi na kvaliteti djece, odnosno njihovom stupnju znanja i obrazovanja kasnije u osnovnim i srednjim školama te fakultetima. To je jedan dugoročni proces iza kojeg mi u potpunosti stojimo i svaki vrtić, odnosno svako dijete ima jednak status. Sufinanciramo ih na jedinstven način, bez obzira u koji vrtić idu, ne radimo nikakvu diskriminaciju i na to smo izuzetno ponosni – kazao je Bilić.

ludbreg_vrtic_19092022_2.jpg

Grad Ludbreg pružio je podršku vlasnici kada je krenula u ovaj projekt koji je, na radost sviju, uspješno realiziran u ova teška vremena, a gradonačelnik je istaknuo da će ovakve projekte podržavati i dalje.

- Ovo je također posebno važno za ovaj dio grada koji se ubrzano razvija i koji je predviđen za višestambenu gradnju. Širimo grad, prema nekim urbanističkim planovima stvaramo sredinu ugodnu za život svih nas koji smo tu. Želimo pozvati i obitelji iz drugih sredina da dođu i započnu svoju obiteljsku priču upravo u ovom gradu koji puno ulaže u djecu, pomaže njihov rast i razvoj u suvremene, sposobne, okretne građane Europske unije koji će se moći nositi s izazovima budućnosti – naglasio je Bilić.

Dodao je da kad je riječ o vrtićkim kapacitetima, Ludbreg stoji prilično dobro.

- Imamo tri vrtića i s ovim novim došli smo gotovo do vrha, fali nam još malo prostora, stoga smo prijavili još jedan projekt dogradnje i gradskog vrtića, kako bismo popunili tu rupu. Mislim da je budućnost ujedinjavanje svih vrtića u širom okruženju – zaključio je gradonačelnik Bilić.

Vlasnica vrtića Gordana Trnjak Vajagić nije krila zadovoljstvo što su uspjeli proširiti svoje vrtićke kapacitete te je istaknula da je najviše upita za jasličku skupini djece i da će stoga prioritet biti smjestiti upravo te najmlađe vrtićarce.

ludbreg_vrtic_19092022_1.jpg

- Vrtić nudi cjelodnevni desetosatni program i mnoštvo kraćih – od glazbene, engleske i sportske radionice. Implementirat ćemo i nove programe i radimo na edukaciji odgajatelja. Interdisciplinarni pristup kroz cjeloživotno učenje svih djelatnika unutar naše velike obitelji, a u podružnici radi 25-ero djelatnika plus vanjski stručni suradnici – kazala je Trnjak Vajagić.

Dodala je da je izvor financiranja uglavnom privatni, uz sufinanciranje Grada Ludbrega koji sufinancira pola ekonomske cijene i više.

Na svečanosti otvorenja bila je i Marijana Neuberg, pročelnica odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever.

- Izuzetna nam je čast biti danas ovdje na otvorenju dječjeg vrtića. Prije svega iz dva razloga, naime vlasnica i njena suradnja sa Sveučilištem Sjever se temelji na mentorstvu naših studenata koji će u ovim prostorima odrađivati svoju vježbeničku nastavu, posebice u onom predškolskom razdoblju koje je itekako bitno za naše studente sestrinstva. Drugi razlog nas također veseli, a odnosi se na to da su se i bivši djelatnici iz zdravstvenog sektora otišli u nekakve druge, odnosno poduzetničke vode, na čemu im iskreno čestitam – kazala je Neuberg.

Vrijedi istaknuti i kako je Dječji vrtić Smjehuljica nedavno sudjelovao i uspješno priveo kraju projekt Smjehuljica – moj drugi dom, vrijedan više od 2,6 milijuna kuna i sto posto financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a osnovni ciljevi projekta bili su unapređenje postojećih te uvođenje novih usluga za polaznike vrtića, kao i jačanje kapaciteta odgojiteljica i stručnih suradnika vrtića.

ludbreg_vrtic_19092022_3.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci