Ludbreg domaćin konferenciji "Turizam malih gradova"

VV | 3.11.2022. u 14:29h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ludbreg je posljednjih nekoliko godina sustavno razvija i gradi svoj novi, suvremeni turistički identitet. On se u jednakoj mjeri temelji na postojećim vrijednostima destinacije, ali i novim trendovima koji naglašavaju outdoor, enogastro i turizam zajednice kao temelje kreiranja novih, tržišno orijentiranih proizvoda i privlačenja nove publike u Centar svijeta.

I dok veći gradovi imaju veliki spektar mogućnosti i atrakcija potrebnih za razvoj cjelovite turističke ponude, manji gradovi i sredine svoje mjesto na turističkom tržištu najbolje mogu pronaći u vlastitoj autentičnosti, međusobnom povezivanju te pronalasku inovativnih načina valoriziranja svojih kulturnih, gastronomskih, prirodnih ili manifestacijskih vrijednosti.

DAFA.jpg

Kao mali grad s velikim turističkim planovima, Ludbreg je stoga logično odredište prvog izdanja konferencije „Turizam malih gradova“, posvećene upravo posvećena razvoju i promociji turizma u manjim sredinama s očuvanim skladom življenja i vrijednošću kulturne i prirodne baštine.

Konferencija „Turizam malih gradova“, koja će se u Ludbregu održati 4. studenog s početkom u 9:30 sati okupit će i povezati predstavnike lokalnih samouprava, turističkih zajednica, turističkih i razvojnih agencija, privatnog turističkog sektora, institucija i dr., istražiti modele turističkog razvoja malih gradova, učiti na iskustvima drugih te proučiti primjere dobre prakse, a sve u kontekstu kreiranja održivih destinacija i proizvoda.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci