LJUBEŠĆICA Općinsko vijeće propisalo novi iznos stipendija za studente Foto: VV arhiva / ilustracija

LJUBEŠĆICA Općinsko vijeće propisalo novi iznos stipendija za studente

Varaždinske vijesti | 6.10.2022. u 08:15h | Objavljeno u Našim krajem

U utorak 4. listopada održana je 12. sjednica Općinskog vijeća Općine Ljubešćica. Razmatralo se osam točaka dnevnog reda, a sve su donesene i prihvaćene jednoglasno.

Od usvojenih točaka iz Općine Ljubešćica posebno ističu prihvaćanje Zaključka o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija studentima Općine Ljubešćica za akademsku godinu 2022./2023., kojim je propisan novi iznos stipendija. Studentima koji studiraju na području Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije stipendije će tako iznositi 565,09 kuna, odnosno 75 eura mjesečno, a onima koji studiraju na području grada Zagreba i ostalih županija u Hrvatskoj stipendije će iznositi 753,45 kuna, odnosno 100 eura mjesečno (fiksni tečaj konverzije 1 euro = 7,53450 kuna). Javni natječaj s prilozima svi budući studenti mogu pronaći na službenoj web stranici Općine Ljubešćica.

Donesena je i Odluka o donošenju Procjene rizika od velikih nesreća za područje općine Ljubešćica koja sadrži skup procijenjenih relevantnih rizika izraženih u scenarijima koji su temeljeni na prijetnjama koje mogu izazvati nepoželjne posljedice na promatranom području, a obuhvaća identifikaciju, analizu i vrednovanje određenih rizika.

Kako bi se provela evidencija u katastru i upis u zemljišne knjige komunalne infrastrukture koja nije evidentirana u katastru i nije upisana u zemljišnoj knjizi, a koja je sagrađena do stupanja na snagu novog Zakona o komunalnom gospodarstvu, odnosno kako bi se zemljišnoknjižno stanje uskladilo sa stvarnim stanjem, donesene su i dvije Odluke o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi i to za groblja i nerazvrstane ceste.

Na sjednici je donesen Zaključak o prihvaćanju Godišnjeg izvještaja o radu Dječjeg vrtića "Leptirić" Ljubešćica za pedagošku godinu 2021./2023. Kako ističu iz Općine, iz Godišnjeg izvještaja razvidno je kako je dječji vrtić ostvario značajne uspjehe svojim aktivnostima, ali i prijavama te angažmanu na projektima, pa je tako stekao status "Sigurnog vrtića" te "Tolerantnog vrtića".

Od ostalih odluka donesene su Odluka o ukidanju statusa javnog dobra i Odluka o davanju suglasnosti na zaduženje NOVOKOM-a d.o.o. Novi Marof kod Erste & Steiermärkische S-Leasing d.o.o. za nabavu komunalnog vozila putem financijskog leasniga.