LJUBEŠĆICA Općinsko vijeće propisalo novi iznos stipendija za studente Foto: VV arhiva / ilustracija

LJUBEŠĆICA Općinsko vijeće propisalo novi iznos stipendija za studente

Varaždinske vijesti | 6.10.2022. u 08:15h | Objavljeno u Našim krajem

U utorak 4. listopada održana je 12. sjednica Općinskog vijeća Općine Ljubešćica. Razmatralo se osam točaka dnevnog reda, a sve su donesene i prihvaćene jednoglasno.

Od usvojenih točaka iz Općine Ljubešćica posebno ističu prihvaćanje Zaključka o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija studentima Općine Ljubešćica za akademsku godinu 2022./2023., kojim je propisan novi iznos stipendija. Studentima koji studiraju na području Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije stipendije će tako iznositi 565,09 kuna, odnosno 75 eura mjesečno, a onima koji studiraju na području grada Zagreba i ostalih županija u Hrvatskoj stipendije će iznositi 753,45 kuna, odnosno 100 eura mjesečno (fiksni tečaj konverzije 1 euro = 7,53450 kuna). Javni natječaj s prilozima svi budući studenti mogu pronaći na službenoj web stranici Općine Ljubešćica.

Donesena je i Odluka o donošenju Procjene rizika od velikih nesreća za područje općine Ljubešćica koja sadrži skup procijenjenih relevantnih rizika izraženih u scenarijima koji su temeljeni na prijetnjama koje mogu izazvati nepoželjne posljedice na promatranom području, a obuhvaća identifikaciju, analizu i vrednovanje određenih rizika.

Kako bi se provela evidencija u katastru i upis u zemljišne knjige komunalne infrastrukture koja nije evidentirana u katastru i nije upisana u zemljišnoj knjizi, a koja je sagrađena do stupanja na snagu novog Zakona o komunalnom gospodarstvu, odnosno kako bi se zemljišnoknjižno stanje uskladilo sa stvarnim stanjem, donesene su i dvije Odluke o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi i to za groblja i nerazvrstane ceste.

Na sjednici je donesen Zaključak o prihvaćanju Godišnjeg izvještaja o radu Dječjeg vrtića "Leptirić" Ljubešćica za pedagošku godinu 2021./2023. Kako ističu iz Općine, iz Godišnjeg izvještaja razvidno je kako je dječji vrtić ostvario značajne uspjehe svojim aktivnostima, ali i prijavama te angažmanu na projektima, pa je tako stekao status "Sigurnog vrtića" te "Tolerantnog vrtića".

Od ostalih odluka donesene su Odluka o ukidanju statusa javnog dobra i Odluka o davanju suglasnosti na zaduženje NOVOKOM-a d.o.o. Novi Marof kod Erste & Steiermärkische S-Leasing d.o.o. za nabavu komunalnog vozila putem financijskog leasniga.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci