ilustracija

LEPOGLAVA Vlada dodijelila nešto više od osam tisuća kuna pomoći za ublažavanje posljedica štete od mraza

Varaždinske vijesti | 14.1.2022. u 15:29h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Odlukom Vlade Republike Hrvatske o dodjeli sredstava pomoći za ublažavanje i uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda nastalih u 2021. godini, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s područja Grada Lepoglave, koji su prijavili štete nastale uslijed prošlogodišnjeg mraza, dodijeljeno je ukupno 8.335,72 kuna pomoći za ublažavanje posljedica tom prigodom nastale štete.

Pravo na pomoć ostvarilo je 12 OPG-a s gradskog područja kojima je Grad Lepoglava isplatio dospjelu pomoć u visini definiranoj odlukom Vlade Republike Hrvatske.

Podsjećamo, nakon pojave mraza u travnju 2021. gradsko je povjerenstvo izašlo na teren te procijenilo nastalu štetu temeljem koje je gradonačelnik zatražio proglašenje prirodne nepogodne za područje Grada Lepoglave.

Podatke o prijavljenoj šteti Grad Lepoglava proslijedio je županijskom povjerenstvu koje je podatke prikupljene na razini cijele Varaždinske županije pak dostavilo državnom povjerenstvo.

Na temelju tih podataka Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o dodjeli sredstava pomoći za ublažavanje i uklanjanje posljedica mraza.

Riječ je o gore navedenom iznosu koji je isplaćen OPG-ovima koji su, za razliku od fizičkih osoba, imali pravo zatražiti
nadoknadu štete.