LEPOGLAVA U asfaltnoj bazi bit će instalirana tehnologija za smanjivanje mirisa bitumenskih para

MGA | 7.5.2022. u 19:13h | Objavljeno u Našim krajem

Slijedom zabrinutosti, koju su građani iskazali zbog pojave mirisa bitumenskih para koji se širio iz asfaltne baze u Lepoglavi, gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić pokrenuo je inicijativu za rješavanje tog problema, a što je, krajem prošle godine, dogovoreno s predstavnicima tvrtke Colas Hrvatska, u čijem je vlasništvu navedena asfaltna baza.

asfaltna_bata_web_starnica_poduzetnicka_zona_lepoglava_2.jpg

Ovih je dana u Asfaltnoj bazi Lepoglava održan sastanak predstavnika Grada Lepoglave i tvrtke Colas Hrvatska te Odjela zaštite okoliša unutar korporacije Colas SA iz Pariza. Tom je prigodom prezentirana tehnologija za smanjenje mirisa bitumenskih para koje se pojavljuju tijekom rada asfaltne baze.

- Bez obzira na to što su svi parametri emisije plinova i krutih čestica prilikom rada asfaltne baze značajno ispod zakonom definiranih granica, Colas Hrvatska u skladu sa svojim društveno odgovornim poslovanjem pokrenula je projekt i osigurala sredstva za navedenu tehnologiju te će ista biti instalirana tijekom ove godine - poručili su iz tvrtke Colas Hrvatska.

- Izražavam zadovoljstvo činjenicom da je inicijativa koju sam pokrenuo pala na plodno tlo i da je tvrtka Colas Hrvatska pokazala odgovornost i interes da riješi problem širenja neugodnih mirisa koji se šire iz asfaltne baze. Nadam se da će predstavljena tehnologija otkloniti pojavu tih neugodnih mirisa i da će svi parametri emisije plinova i krutih čestica prilikom rada asfaltne baze i dalje biti značajno ispod zakonom definiranih granica. Interesi građana odnosno njihovo zdravlje i uvjeti života moraju biti ispred svega - poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci