LEPOGLAVA Stiglo više od 2000 novih spremnika za odlaganje plastike Foto: Grad Lepoglava

LEPOGLAVA Stiglo više od 2000 novih spremnika za odlaganje plastike

VV | 28.12.2020. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

Više od 2000 spremnika za odlaganje plastike, točnije njih 2014, bit će sljedeće godine podijeljeni domaćinstvima s područja Grada Lepoglave. Ti su spremnici, kao i 32 spremnika za bio otpad koji će također biti stavljeni u funkciju, ovih dana isporučeni Gradu Lepoglavi i nalaze se u dvorištu tvrtke Ivkom koja će u budućnosti voditi brigu o zbrinjavanju otpada koji će u tim spremnicima biti prikupljan.

Isporuka navedenih spremnika nastavak je realizacije projekta, kojeg zajednički provode Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Lepoglava, koji će domaćinstvima s gradskog područja omogućiti odvajanje otpada na kućnom pragu. U okviru tog projekta osigurana je nabavka potrebnih spremnika za sva domaćinstva, a riječ je o 2014 spremnika (kanti od 120 litara za prikupljanje papira), 2.014 spremnika (kanti od 120 litara) za prikupljanje plastike, 32 spremnika (kanti od 360 litara) za prikupljanje biootpad, 26 spremnika (kontejnera od 1100 litara) za prikupljanje papira i 26 spremnika (kontejnera od 1100 litara) za prikupljanje plastike, ukupno 4112 spremnika.

Projekt je vrijedan oko 750.000 kuna od čega 85 % potrebnih sredstava osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a preostalih 15 % sredstava Grad Lepoglava.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci