LEPOGLAVA O Centru pavlina i revitalizaciji Gaveznice i Ravne gore u Ministarstvu turizma Foto: Grad Lepoglava

LEPOGLAVA O Centru pavlina i revitalizaciji Gaveznice i Ravne gore u Ministarstvu turizma

VV | 14.7.2021. u 17:33h | Objavljeno u Našim krajem

- Uz to što smo predstavili naše, ne samo za Grad Lepoglavu, važne projekte, informirali smo se o potporama koje će Ministarstvo turizma i sporta davati upravo za turističke projekte. Naime, itekako smo zainteresirani, ali i spremni, koristiti te potpore za realizaciju naših projekata odnosno za razvoj turizma u Gradu Lepoglavi čija bogata kulturno-povijesna baština predstavlja veliki turistički potencijal koji želimo iskoristiti - istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić nakon sastanka u Ministarstvu turizma i sporta.

Uz gradonačelnika Škvarića, na sastanku s ravnateljem Uprave za održiv razvoj i konkurentnost turističke destinacije Slavkom Štefičarom i načelnicom sektora Zdenkom Šutak bili su i direktorica TZ Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak te direktor Turističko kulturno informativnog centra Damjan Županić i voditelj Projektnog ureda Dejan Bjelivuk.

Tema sastanka i razgovora bili su projekti kojima Grad Lepoglava želi razvijati gradsku turističku ponudu, između ostalih projekt Centar pavlina te projekti vezani za turističku revitalizaciju Gaveznice, Ravne gore, pavlinskog samostana te uređenja višenamjenske dvorane.