LEPOGLAVA Na području Mjesnog odbora Očura započeli radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta

VV | 19.7.2022. u 19:30h | Objavljeno u Našim krajem

Na području Grada Lepoglave počela je modernizacija nerazvrstanih cesta. Radovi su započeli na području Mjesnog odbora Očura gdje će biti modernizirana dionica nerazvrstane ceste u dužini od 231 metra. Riječ je o jednoj od ukupno devet dionica koje će u okviru Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave za 2021. biti modernizirane u ovoj godini. Ukupno će u okviru navedenog Programa biti modernizirano novih 1.329 metara cesta u vrijednosti od 1.489.136,25 kuna.

Modernizacija nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave većim se dijelom financira iz gradskog proračuna. Naime, modernizaciju svake od dionica Grad Lepoglava financira s 85% posto potrebnih sredstava dok zainteresirani građani osiguravaju preostalih 15%. Dio sredstava za vlastito učešće Grad Lepoglava osigurava i iz drugih izvora. Tako je nedavno, prijavom Programa na Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. godini, kojeg je provelo Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Grad Lepoglava ostvario potporu u visini od 120.000 kuna.

- Nastavljamo s modernizacijom nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave. Građanima olakšavamo pristup do njihovih parcela, a ujedno dostupnima činimo nova gradska područja i potencijale koje ta područja imaju. Također, zahvaljujući planiranju i pripremi projekata, nastavljamo s osiguravanjem sredstava iz drugih izvora što nam osigurava da tako ušteđena proračunska sredstva iskoristimo za realizaciju drugih razvojnih projekata i programa., istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je s predsjednikom Mjesnog odbora Očura Zlatkom Petrinjakom obišao započete radove.

Inače, u okviru Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave za 2021. bit će modernizirane i nerazvrstane ceste: Zalužje – Hercegi (90 m); Kameničko Podgorje – Jureni (45 m); NC 2-095 (43 m); Bednjica – Dukarići – Općina Bednja (40 m); Kameni vrh (365 m); Bednjica – Dukarići II (40 m); ); Ulica Ivana Mažuranića, odvojak I (45 m) i Gornja Višnjica – Kodenjaki (430 m).

ocura_radovi_03.jpg

ocura_radovi_02.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci