LEPOGLAVA Drugi put u ovoj godini podijeljene jednokratne potpore za novorođene

Varaždinske vijesti | 31.7.2022. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Lepoglava je drugi puta u ovoj godini, organizirao prijem za obitelji s novorođenom djecom na kojem je gradonačelnik Marijan Škvarić sretnim roditeljima uručio jednokratne gradske novčane potpore.

Podijeljena je 21 potpora za novorođene u visini od 1.500, 2.000 odnosno 2.500 kuna, ovisno radi li se o prvom, drugom ili trećem odnosno svakom sljedećem djetetu u obitelji.

- Veseli činjenica da je do sada u ovoj godini dodijeljeno 45 potpora. Uz 21 potporu koju smo dodijelili ovom prigodom, u ovoj smo godini već ranije isplatili 24 potpore za novorođene. Već duži period nije se dogodilo da u prvoj polovici godine imamo toliko novorođenih na području Grada Lepoglave. Veseli nas da su mlade obitelji prepoznale potencijal našeg grada., istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Za isplatu potpora u ovoj je godini je do sada iz proračuna izdvojeno 82.500 kuna – 44.000 kuna za prvu i 38.500 za drugu ovogodišnju isplatu potpora.

- Raduje činjenica da će do kraja godini biti isplaćeno još potpora za novorođene na području Grada Lepoglave. No, jednokratne potpore nisu jedina demografska mjera. Naime, Grad Lepoglava raznim potporama prati svako dijete tijekom njegova odrastanja. Uz financiranje boravka u vrtiću, izgradnjom novog vrtića u Višnjici te obnovom i adaptacijom dječjeg vrtića u Lepoglavi, svoj smo djeci omogućili pohađanje vrtića. Listi čekanja za vrtić u Gradu Lepoglavi nema. Nadalje, financiramo produženi boravak djece u školi, osiguravamo besplatne udžbenike te financiramo nabavku radnih bilježnica. Također, financiramo i provedbu izvan školskih aktivnosti. Pored toga, provodimo mjeru, koju smo uveli prije nekoliko godina, u okviru koje s 40.000 kuna mladim obiteljima financiramo rješavanje stambenog pitanja. Rješavanje stambenog pitanja mladim obiteljima planiramo riješiti i putem POS program koji smo pokrenuli - poručio je gradonačelnik Škvarić.