Lepoglava: 240.000 kuna potpore za poboljšanje dostupnosti komunalne infrastrukture Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava: 240.000 kuna potpore za poboljšanje dostupnosti komunalne infrastrukture

Varaždinske vijesti | 17.5.2022. u 17:14h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je Gradu Lepoglavi 240.000 kuna potpore za projekt rekonstrukcije nogostupa u Ulici hrvatskih pavlina.

Riječ je o potpori koju je Grad Lepoglava ostvario prijavom navedenog projekta na Program podrške brdsko-planinskim područjima kojeg je Ministarstva, krajem siječnja ove godine, raspisalo s ciljem pružanja potpore za poboljšanje i dostupnosti lokalne infrastrukture i otklanjanja posljedica nastalih usred vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinska područja.

- Nastavljamo s uređenjem i razvojem komunalne infrastrukture na gradskom području. Pri tom, kao u ovom slučaju, osiguravamo sredstva iz drugih izvora što nam omogućava da naša izvorna proračunska sredstva koristimo za realizaciju drugih projekata i programa koje, također, provodimo s ciljem podizanje komunalnog standarda na području Grada Lepoglave - poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Ostvarena potpora koristit će se za uređenje dotrajalog sjevernog djela nogostupa u Ulici hrvatskih pavlina u duljini nešto većoj od 300 metara. Projektom će se modernizirati nogostup, uredit će se oborinska odvodnja, zamijeniti rubnjaci, a sve u cilju povećanja sigurnosti pješaka.

lepoglava_uredjen_nogostup_ulica_hrv_pavlina_17052022_1.jpg

lepoglava_uredjen_nogostup_ulica_hrv_pavlina_17052022_2.jpg