LAG SJEVEROZAPAD Za 14 projektnih prijedloga više od 4 milijuna kuna Foto: Pixabay / ilustracija

LAG SJEVEROZAPAD Za 14 projektnih prijedloga više od 4 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 22.4.2022. u 09:20h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je na drugi natječaj Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad za Tip operacije 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, stiglo 14 projektnih prijedloga jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad, formirana je i inicijalna rang lista projekata.

Većina projekata koje su na ovaj natječaj LAG-a Sjeverozapad prijavile jedinice lokalne samouprave odnosi se na uređenje groblja te sportskih i dječjih igrališta. Grad Lepoglava prijavio je projekt izgradnje nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnja konzolne nadstrešnice.

- Iznos od nešto više od 291 tisuće kuna s kojim LAG Sjeverozapad bespovratno sufinancira svaki od prijavljenih projekata male infrastrukture u gradovima i općinama na području našeg LAG-a, sigurno je značajna podrška za realizaciju planiranih projekata i dobrodošla pomoć za pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, koje uključuju i slobodno vrijeme, kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu – naglasio je dipl. ing. Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Nakon formiranja inicijalne rang liste projekata, slijedi njihova daljnja obrada i analiza.

- Sada ćemo napraviti detaljnu analizu svih 14 projekata te očekujemo da su projektne prijave kvalitetne budući smo odradili dobar posao na terenu što se tiče pojašnjenja uvjeta natječaja te pripreme dokumentacije – naveo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci