LAG Sjeverozapad: 4,1 mil. kuna za projekte male infrastrukture u 14 općina i gradova

Varaždinske vijesti | 23.6.2022. u 10:20h | Objavljeno u Našim krajem

Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, koja je održana u ponedjeljak, 20. lipnja, donijete su odluke o odabiru projekata za Mjeru 7.4. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Temeljem ovih odluka o dodjeli bespovratnih sredstava, 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad dobit će ukupno 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava kojima će financirati prijavljene projekte vezane uz "malu infrastrukturu".

Ovom odlukom bespovratna sredstva dobit će Općina Sračinec za izgradnju malonogometnog igrališta Borovje, Općina Beretinec za izgradnju i opremanje igrališta za mali nogomet i rukomet, Općina Vinica za rekonstrukciju groblja u Marčanu, Općina Petrijanec za izgradnju rotacijskog parkinga kod groblja u Petrijancu, Općina Cestica za izgradnju zgrade društvenog doma u naselju Jarki, Općina Maruševec za rekonstrukciju zgrade društvenog doma u Druškovcu, Općina Vidovec za rekonstrukciju parka u Vidovcu, Općina Sveti Ilija za rekonstrukciju ograde mjesnog groblja, Općina Bednja za izgradnju fontane u parku kod crkve u Bednji, Općina Donja Voća za rekonstrukciju grobne kuće u Donjoj Voći, Općina Klenovnik za rekonstrukciju i dogradnju grobne kuće i izgradnju pomoćne građevine i uređenje dijela groblja, Grad Lepoglava za izgradnju nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnju konzolne nadstrešnice, Grad Varaždin za izgradnju dječjeg igrališta u Gojancu te Grad Ivanec za rekonstrukciju ograde i uređenje pješačke staze uz južnu ogradu mjesnog groblja u Margečanu.

Unapređenje kvalitete života u općinama i gradovima

- Svaka od jedinica lokalne samouprave s područja našeg LAG-a za projekte koji su prijavile na već drugi natječaj LAG-a Sjeverozapad za Mjeru 7.4. dobit će gotovo 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava. Već je prvi LAG natječaj za ovaj tip operacije pokazao da su jedinice lokalne samouprave s našeg područja dobro osmislile i pripremile projekte za izgradnju male infrastrukture, a tako je bilo i na ovom natječaju. Zahvaljujući bespovratnim sredstvima LAG-a Sjeverozapad gradovi i općine s našeg područja realizirat će nove projekte kojima će biti unaprijeđena kvaliteta života stanovništva na cijelom području našega LAG-a - naglasio je na sjednici Upravnog odbora dipl. ing. Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad.

Općina Gornji Kneginec - novi član LAG-a Sjeverozapad

Na sjednici Upravnog odbora LAG-a Sjeverozapad podnijeto je i izvješće o radu ove lokalne akcijske grupe u 2021. godini, kao i financijsko izvješće za 2021. godinu, a jednoglasno je usvojena i odluka o pristupanju Općine Gornji Kneginec LAG-u Sjeverozapad.

- Novi član našeg LAG-a ovom je odlukom postala i Općina Gornji Kneginec, koja je prepoznala mogućnosti koje jedinicama lokalne samouprave pruža naš LAG na području ruralnog razvoja. LAG Sjeverozapad tako u svojem članstvu sada ima već 15 općina i gradova iz naše županije, pa pokriva više od polovice ukupne površine Varaždinske županije. Čestitam Općini Gornji Kneginec na članstvu u našoj lokalnoj akcijskoj grupi - poručio je Marijan Škvarić, predsjednik LAG-a Sjeverozapad.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci