KLUB MLADIH IVANEC "Iz godine u godinu strpljivo radimo na aktivizmu mladih" Foto: B.Težak/Grad Ivanec

KLUB MLADIH IVANEC "Iz godine u godinu strpljivo radimo na aktivizmu mladih"

vv | 15.1.2023. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Klub mladih dobro surađuje s aktualnim vodstvom Grada Ivanca koje ne samo da rado prihvaća njegove sugestije i razmišljanja, već ga redovito i uključuje u gradske manifestacije

Nakon nedavnog izbora novog vodstva, kada je za predsjednicu izabrana Laura Strupar, za dopredsjednicu Vida Strupar, a za tajnika Ivan Golubić, intenziviran je rad Kluba mladih Ivanec.

Udruga je to koja okuplja studente i srednjoškolce, mlade projektne menadžere i poduzetnike i zaposlenu mladež svih ostalih profila. Sve njih objedinjuje jedna želja, a to je da na svaki način obogate društveni, zabavni i kulturni život svoga grada te da svojim idejama i prijedlozima budu orijentir gradskoj vlasti u realizaciji sadržaja za koje smatraju da bitno mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete života mladih u Ivancu.

Klub mladih dobro surađuje s aktualnim vodstvom Grada Ivanca, koje ne samo da rado prihvaća njegove sugestije i razmišljanja, već ga redovito i uključuje u manifestacije u organizaciji Grada. Tako je bilo i ovog Adventa, kada je Klub mladih uvelike obogatio program te mu dao suvremenu urbanu notu.

Tako su u jednoj od kućica u parku mladi umjetnici KMI-a klince i mlade razveseljavali face paintingom i foto-boothom, a pripremili su i dvije velike „Potrage za blagom“ za djecu i mlade, pri čemu su za klince osigurali čak 300 slatkih poklon paketića.

Usto, mladi su pohodili i korisnike Caritasova doma Ivanec te ih obradovali pjevanjem i sviranjem božićnih pjesama. Organizirali su i veseli izbor najružnijeg božićnog džempera, a u programu je nastupio i mladi DJ Nesho.

Poboljšati status mladih u Ivancu

No, nisu samo zabavne aktivnosti u fokusu njihova rada. Uskoro ih, npr., očekuje i uključivanje u donošenje nove odluke o gradskim stipendijama, pri čemu će se i njih pitati za mišljenja i sugestije.

Jedan od glavnih ciljeva mladih jest provedba i cijelog niza drugih aktivnosti kao preduvjeta za certificiranje za osvajanje naslova Ivanec - grad za mlade. Evo što su nam o predstojećim aktivnostima KMI-a i pravcima rada udruge rekli predsjednica i dopredsjednica Laura i Vida Strupar te tajnik Ivan Golubić.  

- Mišljenja smo da je Ivanec na dobrom putu da postane Grad za mlade, kao mjesto za sigurnu i trajnu egzistenciju. U posljednjih par godina aktivizam mladih dosta je porastao, no taj se aktivizam može i mora povećati. KMI svojim radom i aktivnostima iz godine u godinu strpljivo radi na tome. Povećanje vidljivosti udruga za mlade i informiranosti bi, uz provođenje raznovrsnih aktivnosti orijentiranih na mlade, uvelike pridonijelo tome – smatra vodstvo KMI te ističe da su mladi danas izloženi velikom stresu kroz razne obveze, koje su se u posljednjih nekoliko godina znatno povećale.

Stoga je jedan od krajnjih ciljeva KMI stvoriti platformu za umrežavanje i međusobnu suradnju, kako bi mladi što lakše prolazili kroz svoje svakodnevne obaveze i kvalitetno provodili slobodno vrijeme.

-S obzirom na to da smo svi dugogodišnji članovi kluba, upoznali smo mnogo vršnjaka koji dijele naše interese za poboljšanje statusa mladih u Ivancu. Također, Klub nam je omogućio aktivno sudjelovanje u životu naše lokalne zajednice. Kroz vlastiti angažman želimo biti primjer mlađim generacijama i potaknuti ih da nastave istim stopama ka očuvanju samog Kluba – kažu mladi.

"Uključite se u rad Kluba mladih!"

U tom kontekstu, s prvim danima Nove godine KMI je uputio poziv svim mladima u dobi od 15 do 35 godina da se uključe u rad kluba i u predstojeće aktivnosti.

- Uvijek smo u potrazi za novim članovima i stoga apeliramo na sve mlade da nam se jave sa svojim idejama koje žele da budu provedene. Pozivamo vas na suradnju, a vrata kluba su uvijek otvorena za inovativnost, kreativnost i nove, mlade snage! – poručuju iz KM Ivanec

Svi zainteresirani mogu se javiti na FB ili Instagram profil KMI ili direktno samom predsjedništvu kluba.

VODSTVO KMI Predsjednica KMI Laura Strupar, bacc.inf., radi u Centru za Međunarodne projekte FOI-a Varaždin i paralelno je studentica diplomskog studija informatike. Vida Strupar je studentica geodezije i geomatike na Sveučilištu Sjever, a tajnik Ivan Golubić, spec.et.int.og., radi u zagrebačkoj business development agenciji OB2B kao projektni menadžer. Istovremeno je i predsjednik Savjeta mladih Grada Ivanca.