KLUB MLADIH IVANEC "Iz godine u godinu strpljivo radimo na aktivizmu mladih" Foto: B.Težak/Grad Ivanec

KLUB MLADIH IVANEC "Iz godine u godinu strpljivo radimo na aktivizmu mladih"

vv | 15.1.2023. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Klub mladih dobro surađuje s aktualnim vodstvom Grada Ivanca koje ne samo da rado prihvaća njegove sugestije i razmišljanja, već ga redovito i uključuje u gradske manifestacije

Nakon nedavnog izbora novog vodstva, kada je za predsjednicu izabrana Laura Strupar, za dopredsjednicu Vida Strupar, a za tajnika Ivan Golubić, intenziviran je rad Kluba mladih Ivanec.

Udruga je to koja okuplja studente i srednjoškolce, mlade projektne menadžere i poduzetnike i zaposlenu mladež svih ostalih profila. Sve njih objedinjuje jedna želja, a to je da na svaki način obogate društveni, zabavni i kulturni život svoga grada te da svojim idejama i prijedlozima budu orijentir gradskoj vlasti u realizaciji sadržaja za koje smatraju da bitno mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete života mladih u Ivancu.

Klub mladih dobro surađuje s aktualnim vodstvom Grada Ivanca, koje ne samo da rado prihvaća njegove sugestije i razmišljanja, već ga redovito i uključuje u manifestacije u organizaciji Grada. Tako je bilo i ovog Adventa, kada je Klub mladih uvelike obogatio program te mu dao suvremenu urbanu notu.

Tako su u jednoj od kućica u parku mladi umjetnici KMI-a klince i mlade razveseljavali face paintingom i foto-boothom, a pripremili su i dvije velike „Potrage za blagom“ za djecu i mlade, pri čemu su za klince osigurali čak 300 slatkih poklon paketića.

Usto, mladi su pohodili i korisnike Caritasova doma Ivanec te ih obradovali pjevanjem i sviranjem božićnih pjesama. Organizirali su i veseli izbor najružnijeg božićnog džempera, a u programu je nastupio i mladi DJ Nesho.

Poboljšati status mladih u Ivancu

No, nisu samo zabavne aktivnosti u fokusu njihova rada. Uskoro ih, npr., očekuje i uključivanje u donošenje nove odluke o gradskim stipendijama, pri čemu će se i njih pitati za mišljenja i sugestije.

Jedan od glavnih ciljeva mladih jest provedba i cijelog niza drugih aktivnosti kao preduvjeta za certificiranje za osvajanje naslova Ivanec - grad za mlade. Evo što su nam o predstojećim aktivnostima KMI-a i pravcima rada udruge rekli predsjednica i dopredsjednica Laura i Vida Strupar te tajnik Ivan Golubić.  

- Mišljenja smo da je Ivanec na dobrom putu da postane Grad za mlade, kao mjesto za sigurnu i trajnu egzistenciju. U posljednjih par godina aktivizam mladih dosta je porastao, no taj se aktivizam može i mora povećati. KMI svojim radom i aktivnostima iz godine u godinu strpljivo radi na tome. Povećanje vidljivosti udruga za mlade i informiranosti bi, uz provođenje raznovrsnih aktivnosti orijentiranih na mlade, uvelike pridonijelo tome – smatra vodstvo KMI te ističe da su mladi danas izloženi velikom stresu kroz razne obveze, koje su se u posljednjih nekoliko godina znatno povećale.

Stoga je jedan od krajnjih ciljeva KMI stvoriti platformu za umrežavanje i međusobnu suradnju, kako bi mladi što lakše prolazili kroz svoje svakodnevne obaveze i kvalitetno provodili slobodno vrijeme.

-S obzirom na to da smo svi dugogodišnji članovi kluba, upoznali smo mnogo vršnjaka koji dijele naše interese za poboljšanje statusa mladih u Ivancu. Također, Klub nam je omogućio aktivno sudjelovanje u životu naše lokalne zajednice. Kroz vlastiti angažman želimo biti primjer mlađim generacijama i potaknuti ih da nastave istim stopama ka očuvanju samog Kluba – kažu mladi.

"Uključite se u rad Kluba mladih!"

U tom kontekstu, s prvim danima Nove godine KMI je uputio poziv svim mladima u dobi od 15 do 35 godina da se uključe u rad kluba i u predstojeće aktivnosti.

- Uvijek smo u potrazi za novim članovima i stoga apeliramo na sve mlade da nam se jave sa svojim idejama koje žele da budu provedene. Pozivamo vas na suradnju, a vrata kluba su uvijek otvorena za inovativnost, kreativnost i nove, mlade snage! – poručuju iz KM Ivanec

Svi zainteresirani mogu se javiti na FB ili Instagram profil KMI ili direktno samom predsjedništvu kluba.

VODSTVO KMI Predsjednica KMI Laura Strupar, bacc.inf., radi u Centru za Međunarodne projekte FOI-a Varaždin i paralelno je studentica diplomskog studija informatike. Vida Strupar je studentica geodezije i geomatike na Sveučilištu Sjever, a tajnik Ivan Golubić, spec.et.int.og., radi u zagrebačkoj business development agenciji OB2B kao projektni menadžer. Istovremeno je i predsjednik Savjeta mladih Grada Ivanca.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci