Kiša pokvarila planove, tradicionalna biciklijada u Sračincu odgođena za idući tjedan Foto: Ilustracija/Općina Sračinec

Kiša pokvarila planove, tradicionalna biciklijada u Sračincu odgođena za idući tjedan

VV | 12.5.2023. u 10:56h | Objavljeno u Našim krajem

Zbog najave kišnog i lošeg vremena odgođena je tradicionalna biciklijada u Sračincu, koja se trebala održati sutra, u subotu 13. svibnja.

- Novi termin je subota, 20. svibnja - objavili su na stranicama Općine Sračinec, uz napomenu da u slučaju da i novi termin poremete vremenske prilike, naknadno će javiti novi termin.

Podsjećamo, biciklijada u Sračincu organizira se na inicijativu Ženske inicijative HNS-a u suradnji s OŠ Sračinec, dok ju financijski podupire Općina Sračinec. Iz godine u godinu biciklijada ima sve više sudionika, a nije se održala jedino u pandemijskim godinama, kada su bila zabranjena veća okupljanja.

Ovogodišnja, osma biciklijada vozit će se istom rutom kao i sve dosadašnje: okupljanje sudionika bit će ispred Doma kulture Sračinec, odakle će biciklisti krenuti kroz Sračinec, pokraj Parka Velika graba i vrtića prema Svibovcu Podravskom. Laganom vožnjom biciklisti će stići na obalu starog toka rijeke Drave, gdje je za sve sudionike osiguran topli obrok, okrjepa i prigodne majice, dok će najmlađi sudionici uživati u igrama, poput graničara, “žabica” i slično.