IVANEC Predavanje za OPG-ove: Kako da vaš proizvod bude atraktivan turistima? Foto: Grad Ivanec

IVANEC Predavanje za OPG-ove: Kako da vaš proizvod bude atraktivan turistima?

Grad Ivanec/vv | 8.10.2023. u 09:15h | Objavljeno u Našim krajem

Ivanec kroz program potpora provodi koncept podrške kroz bespovratne financijsko i promidžbeno - edukativne mjere

Grad Ivanec i poduzetnički centar Poslovna zona Ivanec d.o.o. pozivaju sve registrirane OPG proizvođače na administrativnom gradskom ivanečkom području na radni sastanak na temu kako proizvod pretvoriti u prepoznatljivi i dohodovniji turistički proizvod.

Na sastanku će im biti predstavljene:

  • mogućnosti razvoja turističkih proizvoda
  • jačanje turističke ponude
  • mogućnosti financiranja bespovratnim sredstvima namijenjenih  razvoju OPG-ova, a naročito onih koji uz svoju osnovnu poljoprivrednu djelatnost razvijaju ili žele razvijati i turističku djelatnost

Sastanak će se održati u četvrtak, 12. listopada u dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec, Ulica V. Nazora 6/II (zgrada MIO i zdravstvenog osiguranja), s početkom u 17 sati.

Dolazak potvrdite do 10. listopada, na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili tel. 645 – 484 (042).

Turisti vole domaće proizvode

Grad Ivanec kroz program potpora za 2023. godinu provodi koncept podrške kroz nekoliko bespovratnih financijskih i promidžbeno - edukativnih mjera.

Cilj tih mjera jest potpora razvoju i raznovrsnosti ponude OPG-ova te njihova promocija i povezivanje s ostalim subjektima u turizmu, a naročito s malim iznajmljivačima.

Sudionicima će biti prezentiran i koncept uključivanja OPG-ova u aktivnu promidžbu i turističko brendiranje Ivanca kao Planinarskog grada, upravo zato što se time ujedno povećava i prepoznatljivost i vrijednost njihovih proizvoda.

U tom kontekstu planira se bolja zastupljenost proizvoda domaćih OPG-ova u turističkoj ponudi Ivanca pa će stoga na radnom sastanku i Turistička zajednica grada Ivanca predstaviti novosti u ovom segmentu.

Naime, praksa pokazuje da turisti vole probati domaće proizvode i vole takvu uspomenu ponijeti sa sobom. Stoga je ovaj sastanak prilika da i vlasnici OPG-ova iznesu svoja mišljenja, sugestije i prijedloge, kako bi se u predstojećem razdoblju suradnja mogla preciznije i dugoročnije planirati.

Na sastanku će sudionicima biti predstavljene i EU i nacionalne mogućnosti sufinanciranja za OPG-ove.

Dnevni red radnog sastanka

  • Prezentacija potpora Grada Ivanca namijenjenih OPG-ovima - kako iskoristiti mjere za svoj razvoj
  • Brendiranje Ivanca kao Planinarskog grada – ekonomske koristi koje prepoznatljiv brend donosi OPG-ovima - kako se uključiti
  • EU i nacionalne potpore za OPG-ove - koje sve izvore financiranja OPG može koristiti
  • Suradnja OPG-ova i Turističke zajednice grada Ivanca - kako do prepoznatljivih lokalnih proizvoda