JALŽABET Nakon radova na lokalnim cestama, kreće i rekonstrukcija teniskih terena

VV | 30.6.2022. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Jalžabetu su u tijeku radovi na modernizaciji cesta u Ludbreškoj i Suhodolskoj ulici. Radi se proširenje ulice i postavljanje novog sloja asfalta. Također će se raditi nogostupi u Ulici Potok. Ukupna vrijednost radova premašuje 600.000 kuna, od čega je 210.000 kuna osigurano preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Paralelno se radi na gradilištu u Jalžabetu, na cesti kod groblja, i jedna cesta u Jakopovcu. Vrijednost radova također iznosi oko 600.000 kuna. Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te se još čekaju rezultati. 

- Sve ćemo ove radove završiti u sljedećih tjedan do dva - kaže načelnik Općine Jalžabet Rajko Solar, iz redova Narodne stranke - Reformista.

U Općini su nedavno dobili i rezultate natječaja Ministarstva turizma i sporta gdje su se kandidirali za rekonstrukciju teniskih terena.

- Riječ je o natječaju na kojemu su mogla biti prihvaćena samo po tri projekta iz jedne županije, a za područje tenisa mogla su proći samo dva projekta na razini cijele države. Dobili smo ukupno 286.000 kuna, a ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 800.000 kuna - pojasnio je Solar dodavši da se u realizaciju ovog projekta kreće odmah nakon potpisivanja ugovora s ministarstvom.

- Sve bi trebalo biti gotovo do kraja godine. Čekamo i rezultate natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na koji smo prijavili izgradnju solarne elektrane na Sportskom centru u Jalžabetu i društvenom domu u Novakovcu. I naš je Dječji vrtić dobio sredstva na natječaju za izgradnju solarne elektrane, i to u iznosu od 280.000 kuna. Imamo puno društvenih domova i ideja nam je da svi objekti u vlasništvu Općine imaju solarne elektrane kako bi smanjili troškove električne energije - ističe načelnik.

I ove će se godine postavljati nova, LED rasvjeta, koja se na području Općine Jalžabet postavlja u fazama. U roku od naredne tri godine sva javna rasvjeta na području Općine i poduzetničke zone Jalžabet trebala bi biti zamijenjena štedljivom tj. energetski učinkovitom rasvjetom. 

Također ističu da bi do kraja godine u Imbriovcu trebao biti izgrađen vanjski fitness park i igralište. Taj su projekt prijavili preko Lokalne akcijske grupe (LAG) "Izvor" i odobren im je iznos od 351.000 kunu.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci