Gradonačelnik Marijan Škvarić se u Varaždinu sastao s direktorom Varkoma Željkom Bunićem i tehničkim direktorom Marijanom Cesarcem Foto: Grad Lepoglava

Izradom projektne dokumentacije započela realizacija projekta aglomeracije Lepoglava

Varaždinske vijesti/Grad Lepoglava | 24.10.2020. u 14:18h | Objavljeno u Našim krajem

Sredinom iduće godine trebala bi biti gotova izrada projektne dokumentacije aglomeracije Lepoglava. Naime, tvrtka Varkom, kao nositelj projekta izgradnje aglomeracije, sklopila je ugovor sa zajednicom ponuditelja, koju čine tvrtke AT Consult i Infraterra o izradi projektne dokumentacije aglomeracije Lepoglava, vrijedan 2.168.000 kuna. Sredstva osiguravaju Hrvatske vode sa 80 posto, a ostatak Varkom i Grad Lepoglava.

Projektnom dokumentacijom definira se postavljanje 42 km gravitacijskog cjevovoda, 2,9 km tlačnog cjevovoda i 16 crpnih stanica za odvodnju i 26 km cjevovoda i 3 crpne stanice za vodoopskrbu. Izradom dokumentacije za izgradnju sustava vodoopskrbe i sanitarne odvodnje odnosno aglomeracije Lepoglava biti će stvoreni uvjeti da se potom pokrene i provede postupak uvrštavanja projekta na nacionalni program, izbora izvođača samih radova te započne s radovima izgradnje aglomeracijskog sustava na području grada Lepoglave.

- Zadovoljan sam što se potpisivanjem ovog ugovora konkretno krenulo s realizacijom projekta izgradnje aglomeracije na području grada Lepoglave i što od sada možemo govoriti o konkretnim rokovima te otkloniti svaku sumnju onih koji nisu vjerovali da će ovaj projekt biti pokrenut. A riječ je o najvećem komunalnom projektu na području grada Lepoglave kojim ćemo urediti sustav odvodnje i vodoopskrbni sustav za veliki dio gradskog područja – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji se u Varaždinu sastao s direktorom Varkoma Željkom Bunićem i tehničkim direktorom Marijanom Cesarcem te razgovarao o provedbi ovog za Grad Lepoglavu izuzetno važnog projekta kojim će biti obuhvaćena područja samog naselja Lepoglave te naselja Muričevec, Očura, Vulišinec i Kamenički Vrhovec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci