Ivkomu isporučeno novo, suvremeno vozilo za prikupljanje komunalnog otpada

Varaždinske vijesti | 15.2.2024. u 20:19h | Objavljeno u Našim krajem

Komunalnoj tvrtki Ivkom d.d. Ivanec danas je isporučeno novo, moderno vozilo za prikupljanje komunalnog otpada. Primopredaji je nazočilo poslovodstvo tvrtke, a ključeve suvremenog vozila preuzeo je Edo Rajh, direktor Ivkoma.

Kako izvještavaju iz tvrtke, vozilo je nabavljeno putem javne nabave preko UniCredit leasinga Croatia d.o.o. uz financiranje na tri godine, a otplaćivat će se vlastitim sredstvima. Dobavljač vozila je Gradatin d.o.o. iz Sesveta.

Novo vozilo zamijenit će dosadašnjeg, 18 godina starog „smećara“, koji je već dao svoje. Omogućuje automatsko pražnjenje kanti od 120 litara i kontejnera od 5 m3 i 7 m3.

Opremljeno je video kamerama i snimačem te sustavom za očitavanje čipova kanti, tako da se u svakom trenutku može dokazati bilo koja radnja prilikom rada vozila na prikupljanju otpada.

Ovime Ivkom d.d. nastavlja obnavljati svoj vozni park novim, suvremenim vozilima.

Potvrđujte to i podatak da je prošle godine nabavio tri nova vozila – traktor s priključcima za zimsku službu, kamion kiper te vozilo za prikupljanje komunalnog otpada.

Kako bi mogla odgovoriti suvremenim zahtjevima i potrebama, u tekućim planovima tvrtke je daljnja modernizacija voznog parka.