Članovi Ivanečkog sunca osobe su kojima je pomoć šire zajednice nužna i neophodna Foto: B. Težak

„Ivanečkom suncu“ u iduće tri godine potpora od 240.480 kuna

VV | 13.12.2020. u 18:57h | Objavljeno u Našim krajem

Sjajne vijesti za ivanečku Udrugu osoba s intelektualnim oštećenjem Ivanečko sunce. Od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva odobrena joj institucionalna podrška u iznosu od 80.160 kuna. No, kako se radi o višegodišnjem projektu, a ukoliko joj svaka prethodna godina bude uspješno opravdana, udruga će u iduće tri godine dobiti podršku u ukupnom iznosu od 240.480 kuna.

Pomoć ovoj udruzi koja dugi niz godina okuplja najosjetljiviju populaciju iz Ivanca i susjednih gradova i općina, odobrena je u sklopu natječaja Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini u 2020. godini, u kategoriji do 100.000 kuna. U toj kategoriji odobrene su samo tri podrške, među njima i Ivanečkom suncu.

Projektna prijava Ivanečkog sunca aplicirana je rujnu, a izradio ju je gradski Projektni ured za EU fondove koji djeluje u sklopu Poslovne zone Ivanec d.o.o. Odobrenim iznosom udruga će pokriti troškove plaće zaposlenice, dio režijskih troškova te ostale troškove redovitog poslovanja.

Suradnja Poslovne zone i udruge nastavlja se i dalje, radom na provedbi odobrene podrške na način da će se upravo certificirani voditelji EU projekata brinuti o uspješnoj provedbi programa, kako bi se novčana podrška iskoristila kroz sve tri godine.

Navedeni rezultati dobra su pretpostavka za nastavak rada i razvoja udruge Ivanečko sunce, a ujedno su i rezultat osigurane podrške koju Grad Ivanec pruža svim ivanečkim civilnim udrugama kroz besplatno korištenje usluga Projektnog ureda.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci