Članovi Ivanečkog sunca osobe su kojima je pomoć šire zajednice nužna i neophodna Foto: B. Težak

„Ivanečkom suncu“ u iduće tri godine potpora od 240.480 kuna

VV | 13.12.2020. u 18:57h | Objavljeno u Našim krajem

Sjajne vijesti za ivanečku Udrugu osoba s intelektualnim oštećenjem Ivanečko sunce. Od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva odobrena joj institucionalna podrška u iznosu od 80.160 kuna. No, kako se radi o višegodišnjem projektu, a ukoliko joj svaka prethodna godina bude uspješno opravdana, udruga će u iduće tri godine dobiti podršku u ukupnom iznosu od 240.480 kuna.

Pomoć ovoj udruzi koja dugi niz godina okuplja najosjetljiviju populaciju iz Ivanca i susjednih gradova i općina, odobrena je u sklopu natječaja Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini u 2020. godini, u kategoriji do 100.000 kuna. U toj kategoriji odobrene su samo tri podrške, među njima i Ivanečkom suncu.

Projektna prijava Ivanečkog sunca aplicirana je rujnu, a izradio ju je gradski Projektni ured za EU fondove koji djeluje u sklopu Poslovne zone Ivanec d.o.o. Odobrenim iznosom udruga će pokriti troškove plaće zaposlenice, dio režijskih troškova te ostale troškove redovitog poslovanja.

Suradnja Poslovne zone i udruge nastavlja se i dalje, radom na provedbi odobrene podrške na način da će se upravo certificirani voditelji EU projekata brinuti o uspješnoj provedbi programa, kako bi se novčana podrška iskoristila kroz sve tri godine.

Navedeni rezultati dobra su pretpostavka za nastavak rada i razvoja udruge Ivanečko sunce, a ujedno su i rezultat osigurane podrške koju Grad Ivanec pruža svim ivanečkim civilnim udrugama kroz besplatno korištenje usluga Projektnog ureda.