Ivanečko gradsko vijeće raspravljalo o nizu tema i problema iz gradskog života, jednoglasno usvojena sva izvješća Foto: Grad Ivanec

Ivanečko gradsko vijeće raspravljalo o nizu tema i problema iz gradskog života, jednoglasno usvojena sva izvješća

Varaždinske vijesti | 22.9.2022. u 19:20h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Ogroman je spektar tema, pitanja i problematike iz gradskog života o kome su jučer, na sjednici koja je trajala više od dva sata, raspravljali vijećnici na 21. sjednici Gradskoga vijeća Ivanec.

Iako u radu Vijeća participira šest političkih listi i stranaka koje, kao što je i razumljivo, temama dnevnog reda i rješavanju problematike pristupaju s različitih pozicija, sve točke dnevnog reda su, nakon podulje rasprave i „protresanja“ tematike, izglasane konsenzusom svih vijećnika.

Sjednica je počela Aktualnim satom, sa 21 pitanjem vijećnika, na koja je odgovarao gradonačelnik Milorad Batinić, a na jedno pitanje i predsjednik Vijeća Zdenko Đuras.

10031.jpg

Gradonačelnik je tom prilikom odgovorio na pitanja vezana (ponovno!) uz loše županijske ceste, što je konstanta svih sjednica; o mjerama potpora građanstvu i poduzetništvu u aktualnoj energetskoj situaciji; o preporučenim mjerama štednje energenata; o temama vezanim uz reciklažno dvorište građevinskog otpada, deponij u Jerovcu, stipendije, turizam, turističke tokove i suvenire, zapuštene poljoprivredne površine, uz temu međustranačkog vijeća, o tijeku realizacije gradskih projekata, uređenju igrališta itd.).

U nastavku sjednice s dnevnog reda su skinuta financijska izvješća za 2021. godinu Varkoma i Čistoće Varaždin, čiji se predstavnici nisu pojavili na sjednici kako bi vijećnicima mogli odgovoriti na eventualna pitanja, pa će ona biti uvrštena u dnevni red iduće sjednice.

10032.jpg

Na pitanja vijećnika u raspravi o poslovanju Ivkoma d.d. za 2021. odgovarao je direktor Edo Rajh, dok su u raspravi o poslovanju Ivkom-voda vijećnicima odgovor na upućena im pitanja dali direktor Ranko Zbodulja i gradonačelnik M. Batinić.

Na pitanja vezana uz financijsko izvješće Poslovne zone Ivanec odgovorila je direktorica tvrtke Lana Labaš, dok su se na pitanja o poslovanju ustanova očitovali ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Mario Kramar i ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice Milena Golubić.

Na sjednici je prihvaćeno i izvješće o provođenju Akcijskog plana provođenja projekata iz Strategije razvoja Grada za razdoblje 2014.-2020. (za dio koji se odnosi na prošlu godinu, budući da je Gradsko vijeće svojom odlukom produljilo navedenu Strategiju i na 2021.).

10030.jpg

Vijeću je predočen i Program rada Savjeta mladih za 2023. godinu. Upućene su čestitke na izboru Ivana Golubića na izboru za novog predsjednika, a koji je najavio da je već održan sastanak s Projektnim uredom Grada Ivanca pri čemu su definirani nedostaci i utvrđene smjernice potrebne za dobivanje certifikata Grad za mlade.

Uz čestitke novom predsjedniku, zamjenik gradonačelnika Marko Friščić zahvalio je na trudu dosadašnjoj predsjednici Anabeli Ljubić. Izvijestio je da je dosad već održano nekoliko sastanaka s mladima u cilju dobivanja certifikata te naglasio da je riječ o zahtjevnom postupku koji iziskuje i velik angažman mladih.

Gradsko vijeće usvojilo je i izvješće o poslovanju proračuna Grada Ivanca u prvih šest ovogodišnjih mjeseci. U tom razdoblju ostvareno je 29 milijuna kuna prihoda i 18,6 milijuna kuna rashoda, a proračun je poslovao s viškom od 10,2 milijuna kuna.

Tijek cijele sjednice dostupan je na snimci na FB stranici Grada Ivanca (21. rujna), uz napomenu da se i ova sjednica prenosila uživo putem Radija Sjeverni FM.