Ivanečki HDZ odgovara Batiniću: "Tvrdite da HDZ favorizira samo 'svoje' sredine, a u Ivancu nikad veća ulaganja!"

vv | 24.1.2024. u 19:35h | Objavljeno u Našim krajem

- Nakon punih 19 godina na čelu Grada Ivanca te tri mandata u Hrvatskom saboru, gradonačelnik Milorad Batinić shvatio je da bi i on trebao nešto poduzeti za razvoj sredine koju vodi i u kojoj živi. Tako u intervjuu za jedan nacionalni tjednik opravdava svoj nerad i neuspjeh u vođenju Grada najbezličnijom demagogijom izjavljujući da se "favoriziraju drugi dijelovi Hrvatske, a rezultati pokazuju da su silne milijarde ulaganja u HDZ-u tradicionalno sklone sredine, bile pucanj u prazno“ - piše u priopćenju ivanečkog HDZ-a na čelu sa Zdenkom Đurasom u kojemu dodaju kako je dugogodišnji ivanečki gradonačelnik u intervjuu izjavio i "da će Vlada HDZ-ovim gradovima i općinama te sredinama iz kojih dolaze njihovi koalicijski partneri, manjak prihoda od prireza nadoknaditi na druge, sofisticiranije načine.“

Međutim, kako ističu ivanečki HDZ-ovci, trenutačno se odvija nikad veći investicijski ciklus s državne razine u ivanečki kraj.

- Ulaže se: 5,6 milijuna eura bespovratnih sredstava za dogradnju Osnovne škole u Ivancu; zatim 31,8 milijuna eura za izgradnju prvog dijela brze ceste od Varaždina do Cerja Tužnog; 650 tisuća eura vrijedne dogradnje postojećeg dječjeg vrtića u Ivancu; 725 tisuća vrijednog novog vrtića u Radovanu; 28,6 milijuna eura za izgradnju aglomeracije Ivanec te pročistača. Ukupno se radi o ulaganjima od 67,3 milijuna eura ili više od pola milijarde kuna. Pitamo se da li to gradonačelnik Batinić proziva Vladu i HDZ zbog tih investicija zato jer ih on „gradi“ već punih 19 godina? Kako to da će Osnovna škola Ivanec napokon biti dograđena, a brza cesta izgrađena sada kada on na to nema nikakvog utjecaja? Međutim, brojka od 67,3 milijuna eura ili pola milijarde kuna ulaganja u ivanečki kraj, najbolje demantira njegove izjave - stoji u priopćenju gradskog čelnika ivanečkog HDZ-a Zdenka Đurasa.

Označeno u