IVANEC Završavaju radovi vrijedni više od 2,7 milijuna kuna, iscrtavanje cesta idući tjedan

Varaždinske vijesti | 16.4.2022. u 15:03h | Objavljeno u Našim krajem

Završavaju opsežni modernizacijski radovi u građevinskoj zoni C-3 (u ivanečkoj Preradovićevoj ulici i svim njenim odvojcima), čiji je nositelj Grad Ivanec.

Izvođač, Niskogradnja Huđek iz Petrijanca, proteklih je dana asfaltirala sve odvojke i novoizgrađene nogostupe, na koje je najprije položen, grubi, a onda i fini asfaltni sloj.

Podsjećamo, ova je zona od prošle jeseni bila veliko gradilište.

Glavna Preradovićeva ulica proširena je na puni profil od 6 metara i presvučena završnim asfaltnim slojem, a obostrano su izgrađeni novi nogostupi. Fini asfaltni sloj položen je i na sjeverni odvojak (prema SPAR-u i privatnim kućama) i na južni odvojak (bliže Osnovnoj školi), uz koje su također sagrađeni nogostupi.

Nogostup je sagrađen i u zapadnom odvojku (koji je asfaltiran lani) i spojen s postojećom šetnicom uz obilaznicu. U ovom odvojku proširena je cesta na puni profil, ali kako u ovom odvojku većina parcela još nije izgrađena, nije položen fini sloj asfalta, koji će pričekati završetak izgradnje u ovom odvojku.

Idući tjedan svi kolnici bit će iscrtani, a slijedi i završno uređenje zelenih površina.

Postavljeni su i svi predviđeni kandelabri i šahtovi za DTK, a nova javna rasvjeta stavljena je u funkciju. Ove radove obavio je Elektro Golub iz Horvatskog.

Ukupna ulaganja u gradnju ovdašnje infrastrukture iznimno su visoka i iznose preko 2,7 milijuna kuna.

Njima Grad Ivanec prati urbane potrebe građana i poslovnih subjekata u ovoj zoni, gdje je gradnja u posljednjih par godina „eksplodirala“.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci