IVANEC Za udobnost – nove klupe, za sigurnost – stupići i barijere Foto: B. Težak / Grad Ivanec

IVANEC Za udobnost – nove klupe, za sigurnost – stupići i barijere

Varaždinske vijesti | 8.9.2021. u 19:23h | Objavljeno u Našim krajem

U cilju funkcionalnijeg uređenja prometa na parkiralištu u strogom centru Ivanca, u Ulici Vladimira Nazora (ispod Kina), uklonjena je metalna barijera, a umjesto nje je postavljeno 20-ak parking gumiranih stupića.

Kako ističu iz Grada Ivanca, ovakvim rješenjem parkiralište je dobilo urbaniji izgled, a sigurno je da su gumirani stupići za sigurnost vozila i prometa daleko prikladnije rješenje od nezgrapne metalne ograde.

Metalni stupići su nakon toga postavljeni i na svim ulazima u gradski park.

- Učinjeno je kako bi se spriječio ulazak automobila na parkovne površine, ali i kako bi se pojedincima stavilo do znanja da su uređene parkovne staze namijenjene šetačima, a ne vožnji mopedima - napominju iz Grada.

Ovi su stupići sklopivi i po potrebi se mogu spustiti kako bi u park mogla ući vozila koja rade na održavanju.

Također, u spojnoj ulici Rajterova – Malezova podignute su metalne sigurnosne barijere, čime je poboljšana sigurnost građana i pogotovo djece, koja na ovu prometnu cestu često dolaze biciklima iz odvojka koji je inače namijenjen pješacima.

Isto tako, na površini između stambenih zgrada u Ulici Ljudevita Gaja postavljene su četiri nove klupe za odmor i predah stanara te dva nova koša za smeće. Građani su zadovoljni takvim zahvatima kojima se na mnogim mjestima u gradu uređuju prometne i druge javne površine koje tako dobivaju urbani „štih“.

Sve navedene radove naručio je Grad Ivanec, izveli su ih djelatnici Ivkoma d.d., a troškovi su podmireni iz gradskog Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2021.

ivanec_uredjenje_07092021_4.jpg

ivanec_uredjenje_07092021_3.jpg

ivanec_uredjenje_07092021_2.jpg

ivanec_uredjenje_07092021_1.jpg

Označeno u