IVANEC Za udobnost – nove klupe, za sigurnost – stupići i barijere Foto: B. Težak / Grad Ivanec

IVANEC Za udobnost – nove klupe, za sigurnost – stupići i barijere

Varaždinske vijesti | 8.9.2021. u 19:23h | Objavljeno u Našim krajem

U cilju funkcionalnijeg uređenja prometa na parkiralištu u strogom centru Ivanca, u Ulici Vladimira Nazora (ispod Kina), uklonjena je metalna barijera, a umjesto nje je postavljeno 20-ak parking gumiranih stupića.

Kako ističu iz Grada Ivanca, ovakvim rješenjem parkiralište je dobilo urbaniji izgled, a sigurno je da su gumirani stupići za sigurnost vozila i prometa daleko prikladnije rješenje od nezgrapne metalne ograde.

Metalni stupići su nakon toga postavljeni i na svim ulazima u gradski park.

- Učinjeno je kako bi se spriječio ulazak automobila na parkovne površine, ali i kako bi se pojedincima stavilo do znanja da su uređene parkovne staze namijenjene šetačima, a ne vožnji mopedima - napominju iz Grada.

Ovi su stupići sklopivi i po potrebi se mogu spustiti kako bi u park mogla ući vozila koja rade na održavanju.

Također, u spojnoj ulici Rajterova – Malezova podignute su metalne sigurnosne barijere, čime je poboljšana sigurnost građana i pogotovo djece, koja na ovu prometnu cestu često dolaze biciklima iz odvojka koji je inače namijenjen pješacima.

Isto tako, na površini između stambenih zgrada u Ulici Ljudevita Gaja postavljene su četiri nove klupe za odmor i predah stanara te dva nova koša za smeće. Građani su zadovoljni takvim zahvatima kojima se na mnogim mjestima u gradu uređuju prometne i druge javne površine koje tako dobivaju urbani „štih“.

Sve navedene radove naručio je Grad Ivanec, izveli su ih djelatnici Ivkoma d.d., a troškovi su podmireni iz gradskog Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2021.

ivanec_uredjenje_07092021_4.jpg

ivanec_uredjenje_07092021_3.jpg

ivanec_uredjenje_07092021_2.jpg

ivanec_uredjenje_07092021_1.jpg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci