IVANEC U nekoliko sati palo ¾ prosječnih padalina za svibanj. Poziv građanima - prijavite štete! Foto: Grad Ivanec

IVANEC U nekoliko sati palo ¾ prosječnih padalina za svibanj. Poziv građanima - prijavite štete!

Grad Ivanec/vv | 9.5.2023. u 08:51h | Objavljeno u Našim krajem

S obzirom na razmjere šteta koje je nedjeljno olujno nevrijeme pričinilo na privatnoj imovini i na javnoj infrastrukturi, a o kojima informacije s terena neprestano pristižu, Grad Ivanec poziva sve građane da štete prijave na tel. 492-864 ili 091 44 04 895 (voditeljica Odsjeka za redarstvo i komunalno gospodarstvo Jelena Cuković) ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

>> NEVRIJEME POHARALO IVANEC Sve žurne službe i gradsko vodstvo na terenu, Ivanec zbraja goleme štete

>> FOTO Zbog obilne kiše poplave na prometnicama, neke i zatvorene

Što se tiče šteta na dionicama na kojima se izvode aglomeracijski radovi, mole se građani da ih prijave na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na tel. 770-550.

11107.jpg

Poziv građanima za prijavu šteta u ponedjeljak je, prilikom gostovanja na Radiju Sjeverni FM, uputio i gradonačelnik Milorad Batinić, naglasivši da su sve službe na terenu te da Ivanec u ovom trenutku zbraja štete kako bi se, ukoliko se zadovolje propisani uvjeti, moglo prići pokretanju postupka za proglašenje elementarne nepogode.

O količini kiše koja se sinoć doslovce prolila nad Ivancem i užom okolicom govori i podatak da je u kratkom vremenu palo ¾ prosječnih padalina predviđenih za cijeli mjesec svibanj(!), što je enormna, dosad nezabilježena količina oborina u Ivancu.

- Štete su velike. Mnoge obiteljske kuće, podrumi, garaže i okućnice su poplavljene. Jedne ceste u Željeznici više nema, makadamske ceste su uništene. Bojimo se novih klizišta, pogotovo u Ivanuševcu, ali i drugdje – izjavio je gradonačelnik.

Uputio je javnu zahvalu svim DVD-ovima koji su i u ovoj nepogodi prvi izašli na teren i priskočili u pomoć građanima, ali i Ivkomu d.d., PZC-u te policiji.

Sanacija šteta na gradskim nerazvrstanim cestama već je počela, kao i na pojedinim dionicama aglomeracije.

11109.jpg