Ivanec se poklonio svim žrtvama Domovinskog rata

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.11.2021. u 17:47h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

I Ivanec se s tihim dostojanstvom prisjetio svih žrtava Domovinskog rata, a naročito Vukovara, simbola golemih ljudskih žrtava i materijalnih razaranja, ali otpora agresoru i borbe za slobodu i neovisnost. U ranim večernjim satima tim su povodom u srijedu, 17. studenog, kod spomen obilježja poginulim ivanečkim braniteljima, zapaljeni lampaši za pokoj duša svih poginulih i nestalih vojnih i civilnih žrtava.

Ispred spomenika, gdje su za tu priliku postavljene vaze s bijelim ružama, lampaše su zapalili brojni okupljeni - rodbina poginulih, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i Policijske postaje Ivanec. Poginulima se poklonilo i vodstvo Grada Ivanca - gradonačelnik Milorad Batinić, njegov zamjenik Marko Friščić, predsjednik Gradskog vijeća Dalibor Patekar, gradski vijećnici te predstavnici političkih stranaka kao i brojni građani.

Molitvu za sve žrtve koje je pokosio ratni vihor, kao i za poginule ivanečke branitelje, predvodio je ivanečki župnik vlč. Kristijan Stojko, koji je potom u župnoj crkvi služio misu za Domovinu.

Odana je i počast poginulom vukovarskom branitelju Stjepanu Vusiću koji počiva na groblju u Kamenici. Stjepan je bio pripadnik Zasebne postrojbe Policijske uprave varaždinske, a poginuo je 16. studenog 1991. godine u Borovu Naselju, u pokušaju proboja iz neprijateljskog okruženja.

Uz članove Vusićeve najuže obitelji, suprugu Mariju i sina Kristijana, u povodu obilježavanja tužne obljetnice na njegovo zadnje počivalište cvijeće je položilo i svijeće zapalilo izaslanstvo Grada Ivanca, a okupili su se i kolege iz PP Ivanec, predstavnici braniteljskih udruga, gradsko vodstvo i gradski vijećnici i dr.

Molitvu je predvodio župnik župe Kamenica vlč. Rafael Mikec. Svijeće su zapaljene i na grobovima ostalih poginulih vukovarskih branitelja iz ove župe, Tome Jambora i Josipa Kapustića, također pripadnika Zasebne postrojbe PU varaždinske. Oni su, zajedno s više od 200 branitelja Vukovara, medicinskog osoblja, novinara i civila ubijeni 20. studenog na Ovčari.

Galerija slika