IVANEC Radovi u novoj građevinskoj zoni, vrijedni 2,52 mil. kuna, u završnoj fazi Foto: Grad Ivanec

IVANEC Radovi u novoj građevinskoj zoni, vrijedni 2,52 mil. kuna, u završnoj fazi

Varaždinske vijesti | 6.4.2022. u 10:02h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U zoni C-3 u Ivancu, trenutačno najdinamičnijoj i najaktivnijoj građevinskoj zoni na cijelom gradskom području, Grad Ivanec je počeo s izvođenjem finalnih modernizacijskih radova koji obuhvaćaju asfaltiranje svih novoizgrađenih odvojaka i nogostupa u Preradovićevoj ulici.

Proteklih dana asfalt je položen na sve novoizgrađene nogostupe (osim onog u odvojku prema Osnovnoj školi Ivanec), sanirani su i prekopi, a trenutačno se vrši usklađivanje visina poklopaca za polaganje završnog sloja asfalta na kolnicima.

Riječ je o investiciji vrijednoj 2,52 milijuna kuna koja predstavlja jedno od najvećih gradskih ulaganja u modernizaciju prometne i prateće infrastrukture na administrativnom području grada Ivanca.

- Naime, s obzirom na visoko intenziviranu građevinsku aktivnost u ovoj zoni (SPAR Supermarket, autopraonica, gradnja kuća u nizu i suvremenih urbanih privatnih stambenih objekata), bilo je neophodno da se u ove tokove uključi i Grad na način da za potrebe poslovnih korisnika i stanara uredi adekvatnu infrastrukturu, ali i da aktivira nove građevinske parcele - priopćili su iz Grada Ivanca.

Stoga je Grad pokrenuo modernizaciju infrastrukture u glavnoj Preradovićevoj ulici te u četiri njena odvojka (kolnici i nogostupi), s time da je probijen i jedan manji novi odvojak pa su time otvorene i nove građevinske parcele. Završni asfaltiranje očekuje se u prvom tjednu travnja (ovisno o vremenskim prilikama).

Temeljem provedenog postupka javne nabave, Grad Ivanec je radove povjerio Niskogradnji Huđek iz Petrijanca. Usporedo je obrt Elektro Golub iz Horvatskog u svim odvojcima postavio kandelabre i šahtove za DTK te stavio u funkciju javnu rasvjetu.

- Tu, međutim, radovima u ovoj zoni još nije kraj. Grad kreće i u uređenje cijele površine koja obuhvaća okretište za školski autobus i dosadašnji prometni poligon. Stoga je već u izradi projektna dokumentacija kojom se razrađuju rješenja za uređenje ceste na potezu od Osnovne škole Ivanec do priključenja na Kovačićevu ulicu (obilaznicu) i to za uređenje ulice, pješačkih i zelenih površina te za kvalitetniji i sigurniji način prometovanja školskih autobusa. Svi ovi, iznimno opsežni zahvati na uređenju prometne, elektroenergetske i prateće infrastrukture dio su šireg projekta gradske uprave Ivanca čiji je cilj što prije izgraditi sadržaje koji prate ubrzanu urbanizaciju Ivanca - poručili su iz Grada Ivanca.

ivanec_asfaltiranje_nogostupa-preradoviceva-250322.jpg

Označeno u