IVANEC Pripreme za (do)gradnju čak dva gradska dječja vrtića

vv | 7.9.2023. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec finalizira pripreme za početak radova na dogradnji Dječjeg vrtića Ivančice u Ivancu.

Tijekom ljeta proveden je postupak javne nabave za građevinske radove, pri čemu je najpovoljnija ponuda stigla od tvrtke Kontura iz Varaždina, koja je ponudila cijenu nešto malo veću od milijun eura (cca 7,5 mil. kuna). Ono što sada slijedi jest potpisivanje ugovora između Grada Ivanca kao investitora i tvrtke Kontura, a nakon toga uvođenje izvođača u posao i početak radova.

Dogradnju ivanečkog vrtića sa 649.800 eura (4,89 mil. kn) podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (koji se financira sredstvima Europske komisije). Sva ostala potrebna sredstva za ovu investiciju osigurana su u proračunu Grada Ivanca.

virtualna projekcija djecji vrtic ivancice

Virtualna projekcija Dječjeg vrtića Ivančice

Što se tiče gradnje dječjeg vrtića u Radovanu, gdje će se graditi potpuno nov objekt, proteklih je dana stigla građevinska dozvola pa će Grad u najkraćem mogućem roku raspisati postupak javne nabave za radove. Dio potrebnih novčanih sredstava za gradnju objekta već je osiguran u proračunu Grada Ivanca, a dio osigurava resorno ministarstvo, također kroz NPOO, i to u iznosu od 726.300 eura (cca 5,47 mil. kuna). Time će Grad Ivanec graditi istovremeno dva gradska dječja vrtića.

Uz najavljeno otvaranje novog privatnog dječjeg vrtića u Ivancu te uz već postojeći privatni Dječji vrtić Bambi, ovakvi kapaciteti trebali bi u potpunosti pokriti sve veće potrebe roditelja za smještajem mališana u vrtić, a koje su narasle i zbog povećanog doseljavanja mladih obitelji iz okolnih sredina u Ivanec.