IVANEC Prijedlog novih mjera: Povećanje stipendija, naknada za novorođenčad, (do)gradnju vrtića Foto: B.Težak

IVANEC Prijedlog novih mjera: Povećanje stipendija, naknada za novorođenčad, (do)gradnju vrtića

Varaždinske vijesti | 15.10.2022. u 20:23h | Objavljeno u Našim krajem

Ako Ivanec za (do)gradnju vrtića u Ivancu i Radovanu ne prođe na EU natječaju, kreditno će se zadužiti i oba vrtića izgraditi vlastitim snagama

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić je prilikom obraćanja korisnicima stambenih poticaja prvi put u javnost iznio i nove mjere usmjerene prvenstveno na djecu, studente i mlade obitelji, a koje će Gradskom vijeću predložiti u sklopu donošenja proračuna za 2023. godinu.

Prije svega, riječ je o povećanju iznosa i broja studentskih stipendija.

-Umjesto dosadašnjih 50, predlažem da Grad ubuduće studentima dodjeljuje 60 stipendija. Iznos stipendija za deficitarna zanimanja sa sadašnjih 800 bio bi povećan na 900 kuna mjesečno, dok bi se iznos stipendija koje se dodjeljuju temeljem socijalnih kriterija sa sadašnjih 700 povećao na 800 kuna – izjavio je Batinić.

Nadalje, gradonačelnik predlaže i povećanje naknada za novorođenčad sa sadašnjih 1.500 na 2.000 kuna (za prvo dijete u obitelji) odnosno, na 3.000 kuna za treće i svako iduće dijete.

Osvrnuo se i na problem pomanjkanja mjesta za mališane u vrtićima u Ivancu i Radovanu.

- Grad Ivanec je na EU fondove prijavio dogradnju dječjeg vrtića u Ivancu i gradnju novog vrtića u Radovanu. Još uvijek čekamo rezultate natječaja. Ako ne prođemo na natječaju i ne dobijemo europska sredstva, Grad ima dovoljno potencijala za kreditno zaduženje. Drugim riječima, uzet ćemo kredit i u ova dva projekta krenuti vlastitim snagama – poručio je gradonačelnik M. Batinić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci