IVANEC Počelo potpisivanje peticije protiv otvaranja kamenoloma Siljevec, građani revoltirani

Varaždinske vijesti | 20.8.2022. u 19:08h | Objavljeno u Našim krajem
Izbori 24 - Batinic

Danas je u organizaciji Grada Ivanca počelo je potpisivanje peticije protiv otvaranja kamenoloma u Siljevcu na Ivančici pod motom „Ne dopustimo pretvaranje Ivanečke Željeznice u novu Očuru“.

Prvoga dana peticija se potpisivala na štandovima na gradskoj špici, na tržnici i kod Lidla te u Ivanečkoj Željeznici, Margečanu, Stažnjevcu i Prigorcu, gdje je u samo par sati prikupljeno oko 700 potpisa građana.

Svi oni došli su staviti svoj potpis na peticiju za spas Ivančice, prirode, biljaka i životinja, izvora vode, a ponajviše stanovnika Željeznice i okolice, smatrajući da nitko nema pravo uništiti život ljudi u tamošnjim naseljima i prisiliti ih da se zbog prašine, kamiona i upropaštene kvalitete života naprosto moraju iseliti.

Među prvima peticiju na gradskoj špici potpisali su gradonačelnik Milorad Batinić i njegov zamjenik Marko Friščić te predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras, a pridružili su im se i gradski vijećnici Nezavisne liste M. Batinića, HDZ-a, SDP-a i NS-Reformista s predsjednicom Jelenom Pavleković.

Inače, građane su na potpisivanje peticije protiv kamenoloma pozvale sve političke opcije koje djeluju u Gradskom vijeću, uključujući i HNS/LD te HSU.

Potpisivanje peticije nastavlja se u ponedjeljak i cijeli idući tjedan kod ulaza u Gradsku vijećnicu (od 7 do 15 sati) te u mjesnim odborima širom grada, o čemu će iz Grada Ivanca pravodobno izvijestiti.