IVANEC Gradske stambene poticaje koristi već 128 mladih obitelji

Grad Ivanec/vv | 24.9.2023. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

I ovoga puta su među korisnicima potpora mlade obitelji koje se u Ivanec doseljavaju iz susjednih područja – iz Bednje, Maruševca, Klenovnika i Voće

U prostorijama Poduzetničkog inkubatora u srijedu je, 20. rujna, održan novi, osmi krug potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz gradskog Programa za poticanje rješavanja stambenog pitanja.

Ugovore s Gradom Ivancem ovoga je puta potpisalo 23-oje novih korisnika. Riječ je isključivo o mladim obiteljima koji svoje stambeno pitanje rješavaju (do)gradnjom, rekonstrukcijom ili kupnjom nekretnine na području Ivanca te pritom koriste novčane potpore i benefite predviđene gradskim Programom mjera.

stambeni_poticaji.jpg

U ime gradske uprave okupljene je uvodno pozdravila Anita Kos, viša stručna suradnica za pravne poslove u gradskom Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu i imovinu, a nakon toga obratio im se zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

Osmi krug potpisivanja ugovora

- Sama činjenica da je ovo već osmi krug potpisivanja ugovora u zadnje dvije godine, čime se ukupan broj obitelji koje koriste gradske stambene poticaje popeo na 128-ero, govori da je ovaj program dobro postavljen. Glavni cilj svih mjera koje Grad provodi jest da ostanete živjeti ovdje i zato su ovo poticaji za sadašnjost i budućnost – istaknuo je Friščić te kazao da su trendovi povećanog doseljavanja u Ivanec i intenzivne gradnje novih privatnih stambenih objekata naročito vidljivi u novoj građevinskoj zoni Gmajna u Ivancu.

Kao i svakog puta dosad, i ovoga puta su među korisnicima potpora mlade obitelji koje se u Ivanec doseljavaju iz susjednih područja – iz Bednje, Maruševca, Klenovnika i Voće.

Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja i dalje ostaje otvoren svim zainteresiranim korisnicima do 45 godina i sredstva za nj neće se ograničavati. Građanima na raspolaganju stoje sljedeće mjere: oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa kod gradnje kuće, oslobađanje plaćanja komunalne naknade na 5 godina te sufinanciranje rate kredita pri čemu se korištenje ove mjere produljuje za 2 godine za svako novorođeno dijete.