Ivanec dobiva skate i biciklistički park te teretanu na otvorenom

vv | 13.9.2022. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

Radovi na skate i biciklističkom parku u punom su jeku, a izvode se na površini nekadašnjeg, sada zapuštenog biciklističkog poligona (između Dječjeg vrtića i Osnovne škole).

Glavnina pripremnih radova je već obavljena (rušenje dijelastabala, uklanjanje starog, trošnog asfalta i izrada podloge). 

Postavljeni su rubnjaci, a sada slijedi polaganje opločnika (tlakavaca) na centralnim stazama. Izvest će se i kompletne instalacije (elektroenergetske, odvodnja, priključak na vodovodnu mrežu).

Kružna staza bicikliranje, skate i trčanje

Investitor je Grad Ivanec. Radovi su vrijedni 1,15 milijuna kuna i u cijelosti se financiraju iz gradskog proračuna.

9968.jpeg

-Park će raspolagati glavnom kružnom stazom pogodnom za bicikliranje, skate i trčanje, te sa sporednim, kontaktnim stazama. Također, postavit će se i slavina s pitkom vodom, a površina će se opremiti i klupama, koševima za smeće itd. Ovo je novo gradsko ulaganje u društvenu nadgradnju, čiji je cilj uređenje urbanih sadržaja za sport, rekreaciju i zabavu, odnosno za kvalitetno provođenje slobodnog vremena svih generacija – poručio je gradonačelnik Milorad Batinić.

Skate plaza

-Staze će biti obrađene posebno finim završnim slojem asfalta kako bi bile pogodne za bicikliranje i male kotače za skate, a uz njih će se postaviti rampe za skate od tvornički zaglađenog betona. Ovakav netipičan raspored rampi i smještaj uz kružnu stazu se u sportskom žargonu obično naziva skate plaza – izvijestio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

9967.jpeg

Teretana na otvorenom

U sklopu parka uredit će se i teretana na otvorenom. 

Za razliku od većine drugih sličnih otvorenih teretana u Hrvatskoj, na kojima su montirane fitness sprave, ivanečka teretana bit će opremljena spravama s promjenjivom težinom izvođenja vježbi,  što je zasad, po povratnim informacijama, jedinstven primjer u Hrvatskoj.

Park će biti opremljen javnom rasvjetom s povećanim intenzitetom osvjetljenja na pozicijama rampi. 

Završetak radova očekuje se do kraja studenog pa bi, posluži li vrijeme, djeca i rekreativci mogli „uhvatiti“ još neštopogodnih dana bicikliranje, skate i vježbu na otvorenom.

Temeljem provedenog javnog natječaja izvođenje radova povjereno je Graditeljstvu Grabar iz Ivanca.

Označeno u