Dječji vrtić "Ivančica" dobio nove kule, tobogani, ljuljačke, klackalice, vrtuljak… Foto: B. Težak

Dječji vrtić "Ivančica" dobio nove kule, tobogani, ljuljačke, klackalice, vrtuljak…

vv | 6.1.2024. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem
Nositelj investicije je Grad Ivanec, koji je osigurao i većinu sredstava potrebnih za projekt vanjskog opremanja i uređenja vrtićkog dvorišta

I dok su sa sjeverne strane dvorišta Dječjeg vrtića Ivančice u Ivancu u tijeku radovi na gradnji novog vrtićkog objekta za smještaj novih 50-ero mališana jasličke dobi, vrijedni 1,22 milijuna eura, vrtićka djeca s velikim uzbuđenjem kroz prozore svojih igraonica prate još jedno iznenađenje koje će im uljepšati igru i dane u vrtiću – postavljanje novih sprava u južnom dijelu dvorišta.

Naime, nakon demontaže starih, već dotrajalih sprava, uoči proteklih blagdanskih dana postavljene su nove, suvremene sprave. Montirane su dvije velike kule (za veću i manju djecu) s toboganima, ljuljačkama i didaktičkim panelima, njihalice na oprugu, vrtuljak, a sagrađen je i pješčanik. Ispod svih sprava položene su antistresne podloge.

Radovi još nisu dovršeni; predstoji i poravnavanje terena, dovoz pijeska u pješčanik i drugi završni radovi (atesti), kao i kompletno uređenje okoliša, no već sada je vidljivo da će moderne sprave razveseliti mališane i odgojiteljicama i odgojiteljima olakšati pedagoški rad s djecom.

Građevinske radove izvode djelatnici Graditeljstva Andrije Grabara iz Ivanca, dok je izrada, dostava i montaža sprava ugovorena s poduzećem Stribor oprema.

Ukupna vrijednost radova i novih sprava je 64.750 eura, od čega se najveći dio od 39.120 eura financira iz proračuna Grada Ivanca.

Ostatak sredstava od 25.630 eura osigurao je Središnji državni ured za demografiju i mlade, temeljem uspješne prijave Grada Ivanca na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini.

Galerija slika