Ivančani s odobrenjem dočekali početak radova na cjelovitom uređenju centralnog gradskog parka Foto: B. Težak

Ivančani s odobrenjem dočekali početak radova na cjelovitom uređenju centralnog gradskog parka

VV | 16.9.2020. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Ivanečka javnost proteklih je dana s odobrenjem dočekala početak radova na cjelovitom uređenju središnjeg gradskog parka. Investitor svih radova, koji obuhvaćaju nekoliko segmenata - gradnju kandelaberske rasvjete, uređenje parkovnih staza, obnovu svih klupa te gradnju novog paviljona - jest Grad Ivanec. Vrijednost svih ovih radova je oko 1,2 milijuna kuna.

Nakon što je u prvoj fazi prošle i ove godine park biološki revitaliziran (pri čemu je uklonjeno staro i bolesno drveće i grmlje te zamijenjeno novim nasadom, a provedeni su i zaštitni radovi), sada je krenula druga faza, koja obuhvaća uređenje parkovne infrastrukture.

Zemljanim radovima i polaganjem cijevi za javnu rasvjetu, radove je otvorio Ivkom d.d. Ivanec, koji će u ovoj fazi sagraditi i temelje za kandelabre s kojih će park biti osvijetljen. Ovi radovi vrijedni su 67.650 kuna.

Idućih dana počinju i radovi na uređenju glavnih i sporednih staza. Sadašnje šljunčane staze zamijenit će nove, suvremene, popločane tlakavcima. Temeljem provedenog natječaja, Grad je ove radove povjerio poduzeću TTG iz Donje Višnjice, a vrijednost radova je  blizu 747.000 kuna.

Gradit će se i novi paviljon, prema projektu ivanečkog Studija Nexar. Budući da sadašnji paviljon, koji datira s početka 20. stoljeća nije prikladan za rekonstrukciju, bit će zamijenjen potpuno novom konstrukcijom. Ispred paviljona formirat će se popločani plato koji će služiti kao ljetna i zimska pozornica za razne manifestacije koje se ovdje ubuduće planiraju održavati.

U sklopu opsežnih radova na cjelovitom uređenju središnjeg gradskog parka, djelatnici Ivkoma d.d. počeli su i s demontažom parkovnih klupa, koje također odlaze na popravak i obnovu. Bit će demontirano svih dvadesetak klupa koje će se potom obnoviti i „ušminkati“ te u park ponovno vratiti nakon završetka radova.

To je i razlog zbog kojeg građani do daljnjega neće s klupa moći uživati u uobičajenoj atmosferi gradskog parka pa Grad stoga sve šetače i mlade moli za strpljenje i razumijevanje.

Uređenje glavnog parka uvod je u radove koji se planiraju za iduću godinu, a to je uređenje središnjeg ivanečkog Trga hrvatskih ivanovaca i njegovo pretvaranje u pješačku zonu, a koji će na taj način s centralnim parkom biti povezan u skladnu cjelinu.

radovi7-park-150920.jpg

radovi6-park-150920.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci