HRASTOVSKO Uskrsni zeko zapeo u blatu, no njegov glasnik ipak razveselio mališane slatkišima

VV | 20.4.2022. u 15:58h | Objavljeno u Našim krajem

Unatoč lošem vremenu, u subotu, 9. travnja u prostorijama Društvenog doma u Hrastovskom održana je "Vatrogasna uskrsna radionica“ u organizaciji DVD-a Hrastovsko.

- Radionici se odazvalo 40-ak djece i roditelja iz cijele županije, a posebno smo ponosni što nam se pridružila ekipa vatrogasnog podmlatka iz DVD-a Martijanec sa svojim voditeljima. Iako je uskrsni zeko zapeo u blatu, poslao je svog glasnika koji je mališanima ostavio pregršt slatkiša, ostavivši ih u košaricama koje su sami izradili - kažu organizatori.

Uz radionice vezane uz obilježavanje Halloweena i Božića, ova uskrsna radionica bilo je treće događanje te vrste u organizaciji DVD-a Hrastovsko i to kao radionica otvorenog tipa tj. namijenjena svima.

- Nama članovima bila je to prva od dvije stepenice planirane za proslavu Uskrsa. Popuštanje mjera omogućilo nam je ostvariti nastavak tradicije odlaska naših članova na uskrsnu misu u crkvu svete Ane u Hrastovskom. S obzirom na to da nam sljedeće godine dolazi 100. obljetnica postojanja DVD-a Hrastovsko, već smo ove godine počeli s pripremama i događajima koji najavljuju tu veliku obljetnicu - poručuju iz DVD-a Hrastovsko.

Iako su mali DVD i, unatoč mnogim problemima koje je vatrogastvu donijela ova koronakriza, ponosni su što su u protekle dvije godine uspjeli ustrojiti ekipu vatrogasnog pomlatka, vatrogasne mladeži, seniorsku mušku i žensku ekipu te povećati broj članova.

- Promjenom nekih vodećih dužnosnika došlo je i do promjena u operativnom djelovanju, odnosno nakon mnogo godina ustrojena je u potpunosti i operativna postrojba DVD-a Hrastovsko. U tome nam je značajno pomogla VZG Ludbreg, posebno davanjem mogućnosti sudjelovanja u internoj obuci DVD-a Ludbreg. Nadamo se nastavku dobrog rada i uspješnosti nadolazećih događaja, od pokazne vježbe do organizacije vatrogasnog natjecanja za pomladak i seniorska odjeljenja - zaključuju u DVD Hrastovsko.