HPD-u Ivančica 200.000 kuna donacije za gradnju novog vidikovca na Ivančici Foto: Studio Nexar

HPD-u Ivančica 200.000 kuna donacije za gradnju novog vidikovca na Ivančici

Varaždinske vijesti | 14.2.2020. u 09:50h | Objavljeno u Našim krajem

U Uredu gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića u četvrtak je, 13. veljače, potpisan ugovor kojim Sportski klub Solida Hrvatskom planinarskom društvu Ivančica donira 200.000 kuna za izgradnju tzv. Malog vidikovca na Ivančici! Ugovor su potpisali predsjednik Solide Dubravko Posavec (i sam planinar i član HPD-a) i Borislav Kušen, predsjednik HPD-a Ivančica, koje će biti investitor ovoga projekta.

Novi Mali vidikovac (Stričevo) gradit će se na mjestu sadašnjeg, starog i dotrajalog vidikovca, na čestici u vlasništvu Grada Ivanca. Kao što je poznato ivanečkim planinarima, sadašnji vidikovac na tom mjestu potječe iz davne 1934. godine, kada ga je dao izgraditi tadašnji poznati ivanečki ugostitelj, vlasnik Svratišta Ivančica (koje se nalazilo na mjestu današnje robne kuće) Artur Vojtic, zvan Stric, pa je po njemu vidikovac dobio naziv - Stričevo.

- S obzirom na vremenske uvjete na vrhu Ivančice, Stričevo je bilo obnavljano više puta, najprije 50-tih godina prošlog stoljeća, potom 80-tih godina (kada je uređen i obnovljen u prvotnom obliku), a zadnju veću obnovu drvene i metalne konstrukcije HPD Ivančica je proveo 2000. godine. Zahvaljujući ovoj donaciji, sada ćemo sagraditi nove, čvrste temelje i podići novu metalnu pocinčanu konstrukciju, koja će poslužiti za dugi niz godina - izjavio je B. Kušen te uputio zahvale na donaciji D. Posavcu.

U ime svih građana Ivanca, a osobito planinara i svih onih koji posjećuju Ivančicu, Posavcu je zahvalio i gradonačelnik M. Batinić. Budući da se vidikovac nalazi na čestici u vlasništvu Grada, gradonačelnik je od samog početka bio upoznat s ovom inicijativom i dogovorima te je, u tom kontekstu, Grad Ivanec dodijelio pravo građenja HPD-u Ivančica.

Idejno rješenje i projekte novog vidikovca izradio je Studio Nexar iz Ivanca. Radovi će početi u proljeće.

vidikovac_1.jpg

vidikovac_ivancica_ugovor.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci