HNS: "Poštivanje zakona da, ali neprihvatljivo je bilo kakvo podizanje cijena odvoza otpada" Foto: HNS Varaždinske županije

HNS: "Poštivanje zakona da, ali neprihvatljivo je bilo kakvo podizanje cijena odvoza otpada"

Varaždinske vijesti | 1.2.2022. u 12:40h | Objavljeno u Našim krajem

- HNS Varaždinske županije želi naglasiti kako će njegovi načelnici i gradonačelnici prihvatiti pravne regulative u smislu ispunjavanja zakonskih obveza u zadanom roku, no želimo istaknuti kako je potrebno temeljito provesti istraživanje i analizirati sve moguće čimbenike u kontekstu pronalaska adekvatnog rješenja za naše građane - priopćio je Marijan Škvarić, v.d. predsjednik HNS-a Varaždinske županije.

- Usvojena Odluka o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada stupa na snagu u travnju 2022. godine pa će shodno time naši načelnici i gradonačelnik dati zadaću Čistoći da u periodu od maksimalno 2-3 mjeseca pokuša pronaći rješenje za racionalizaciju poslovanja. Smatramo kako povećanje cijena odvoza otpada u trenutku sveopće inflacije u državi i sve većeg udara na džep građana neprihvatljivo te zasigurno postoje druga rješenja kao što je racionalizacija poslovanja od strane Čistoće - što će u konačnici dovesti do smanjenja financijskog opterećenja za građane - ističe Škvarić.

- Građani ne smiju biti talac političkih prepiranja i manipuliranja, oni žele sposobne i odlučne vijećnike i političke predstavnike koji se bori za njihove interese uvažavajući trenutnu ekonomsku i društvenu situaciju u državi. HNS Varaždinske županije uvijek je isticao kako mu je čovjek na prvome mjestu, a u ovom slučaju neprihvatljivo je bilo kakvu podizanje cijena – poštivanje zakona da, ali uvažavajući brigu za bolji život i standard naših građana - poručio je Škvarić.