Gradu Lepoglavi bespovratnih 4 milijuna kuna za sanaciju klizišta Foto: Grad Lepoglava

Gradu Lepoglavi bespovratnih 4 milijuna kuna za sanaciju klizišta

Varaždinske vijesti | 13.7.2022. u 17:30h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Lepoglava osigurao je bespovratna sredstva za provođenje još jednog projekta: sanacije klizišta na okolnom području Grada Lepoglave u iznosu od čak 4.144.648,75 kn.

Kako navode iz Grada Lepoglave, navedeni projektni prijedlog prijavljen je na natječaj Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja pod nazivom "Hitno obnavljanje pogođenih prirodnih područja kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla na području grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije".

- Primitkom obavijesti o pozitivnom ishodu prijave, sve je spremno za potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, koji će Gradu Lepoglavi osigurati čak 4.144.648,75 kn bespovratnih sredstava za projekt koji je 100% financiran iz Fonda solidarnosti Europske unije - ističu iz gradske uprave.

Realizacijom ovog projekta riješit će se problem čak četiri postojeća klizišta na području Grada Lepoglave i to na sljedećim nerazvrstanim cestama: nerazvrstanoj cesti NC 2-018 ul. A Šenoe (lokacija Gaveznica – Kameni Vrh), nerazvrstanoj cesti NC 2-027 Muričevec, nerazvrstanoj cesti NC 2-007 Pošnjaki (u zaseoku Lepoglavska Ves) te nerazvrstanoj cesti NC 1-142 Očura.

Projektom su predviđeni radovi sanacije navedenih cesta te popratnih klizišta kako bi se spriječila daljnja devastacija prometnica i okolnog područja. Realizacijom projekta osigurat će se stabilnost terena i smanjiti mogućnost ugrožavanja imovine ljudi, ali i ljudskih života.

Gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuo je kako Grad Lepoglava ima problema s brojnim klizištima, a uz već postojeća klizišta, uslijed potresa otvorila su se nova.

- Za njihovu sanaciju potrebna su nam znatna sredstva koja svake godine stvaraju opterećenje na gradski proračun stoga su nam mogućnosti financiranja sanacija ovakvih klizišta preko različitih fondova od velike važnosti - naglasio je Škvarić, dodavši kako je "Grad Lepoglava ujedno i grad koji prednjači s povlačenjem EU sredstava na nacionalnoj razini".

lepoglava_klizista_sanacija_12072022_1.jpg

lepoglava_klizista_sanacija_12072022_2.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci