Gradsko vijeće Novi Marof: Nastavljaju se ulaganja i ostvareni višak od 10,9 milijuna kuna

VV | 30.9.2020. u 17:40h | Objavljeno u Našim krajem

U prvih šest mjeseci ove godine prohodi proračuna Grada Novog Marofa ostvareni su na razini od 31,6 milijuna kuna, dok su rashodi na razini od 20,7 milijuna kuna, a ostvareni višak je 10,9 milijuna kuna, podaci su iz polugodišnjeg izvješća koje je prihvaćeno na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Prihvaćen je i izvještaj o izvršenju Plana razvojnih programa za prvo polugodište. Među ostalim, realizirane su 924 tisuće kuna za izgradnju i proširenje javne rasvjete, 2,6 milijuna kuna za izgradnju i uređenje cesta te 4,3 milijuna kuna za rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića u Novom Marofu.

Vijećnici su donijeli odluku i o produljenju važenja Strategije razvoja Grada Novog Marofa za razdoblje 2015.-2020. do donošenja i stupanja na snagu novog srednjoročnog akta strateškog planiranja Grada Novog Marofa, a najkasnije do 31. prosinca 2021. godine.

Za gospodarski razvoj Novog Marofa donijete su i dvije odluke o osnivanju poduzetničkih zona – jedna je „Možđenec jug“ s proizvodnom namjenom na površini 7,23 ha, a druga „Oštrice – Ključ“ također proizvodne namjene na površini 6,4 ha.

Na dnevnom se redu našla i odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja unutar Tipa Operacije 2.1.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti, ostalu povezanu infrastrukturu te turističku infrastrukturu LRS LAG-a „Prigorje-Zagorje“. Na ovaj natječaj planira se prijaviti rekonstrukcija Društvenog doma u Gornjem Makojišću.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač podsjetio je da dosadašnju obnovu društvenih domova naglasivši da su to vrijedne investicije jer je važno ulagati u društvene prostore koji postaju mjesta okupljališta mještana i centar društvenog života jednog naselja. Dodao je da je cilj za sve mještane Novog Marofa, bez obzira žive li u centru ili okolnim dijelovima grada, osigurati podjednake uvjete života.

Prihvaćen je i prijedlog gradonačelnika o kratkoročnom zaduženju Grada Novog Marofa u Zagrebačkoj banci d.d. Varaždin za održavanje likvidnosti u 2020. i 2021. godini. Riječ je o okvirnom kreditu po poslovnom računu u iznosu od 2 milijuna kuna koji će se realizirati ukoliko bude potrebe.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci