Gradonačelnik Ludbrega: Sljedeće godine kreću aglomeracija i širokopojasni internet

I.H./Varaždinske vijesti | 21.12.2018. u 11:24h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom završetka godine gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić u svom se govoru osvrnuo na postignuća u 2018. godini i najavio glavne projekte u novoj godini:

"Godina na izmaku donijela je puno toga, ne samo Gradu Ludbregu kao tijelu javne uprave nego svima nama. Kao grad pokazali smo se vrlo elastičnima, mudrima, dovitljivima i u konačnici vrlo uspješnima. Za to smo zaslužni svi zajedno. 

Iza mnogih od vas su veliki rezultati, u sportu, gospodarstvu, kulturi, privatni rezultati. Iza grada su također dobri rezultati. I dalje smo jedan od najboljih gradova u korištenju i povlačenju sredstava. I dalje nastojimo biti najbolji svojim građanima, pomagati kad god je našim sugrađanima pomoć potrebna. 

Nastojimo biti dobri prema svima, pravedni prema svima. Naravno da ponekad ne napravimo onako kako bi htjeli, odnosno mislimo da smo napravili dobro, ali ne ispadne baš najbolje i ovim putem se ispričavam našim sugrađanima i svima onima koje smo na bilo koji način tokom godine uspjeli povrijediti našom odlukom ili potezom, naravno da nije bilo namjerno.

Sve što radimo, radimo na dobrobit svih. Ono što bismo svojim radom željeli poručiti našim sugrađanima jest da svi mi moramo dati svoj udio, obol u razvoju ovoga grada. Neki više, neki manje, neki s više novaca, neki s manje, neki s više rada, neki s manje, ali u konačnici kad to sve stavimo na hrpu, to je naš grad. 

Svi smo se okrenuli Europi kao jednom od izdašnijih izvora sredstava za zadovoljavanje svih naših potreba. Tako ćemo nastaviti i dalje. Meni je drago kad mi kao mali grad, grad s manje od 10 tisuća stanovnika na karti Hrvatske iskačemo kao jedan od najboljih gradova.

To je nešto što nas čini drugačijima, što nas čini boljima i to prepoznaju i naši ulagači, investitori koji dolaze rado u Ludbreg, naši gospodarstvenici koji iz Ludbrega osvajaju ne samo Hrvatsku nego cijelu Europu i svijet i sve to pokazuje koliko je ovo posebno mjesto. Za godinu koja je pred nama planiramo puno, imamo i rekordni proračun, preko 60 milijuna kuna, čeka nas puno različitih i velikih projekata. 

Ono što mogu sad najaviti i što je jako bitno za sve nas u Ludbregu jest da ćemo sljedeće godine krenuti s aglomeracijom koja će podići naš životni standard za nekoliko stepenica, isto tako krenut ćemo sa širokopojasnim internetom za cijelo ovo područje bivše općine Ludbreg. To su dva projekta koja bi trebala promijeniti sliku Ludbrega na bolje.

Ne zaboravljamo nikoga u gradu. Grad Ludbreg je od Bolfana do Poljanca, od Segovine do Selnika, Apatije, Slokovca. Sva naselja jednako razvijamo i mislimo da ćemo na taj način zapravo uspjeti zadržati to zajedničko tkivo koje nas čini stanovnicima našega grada. 

Želimo i dalje biti grad primjer kad su u pitanju pozitivne priče i vjerujem kako ćemo takav optimizam i nadu pronijeti kroz čitavu godinu."