Gradonačelnica Ratković: Ovakva ulaganja su prijeko potrebna, njima podižemo kvalitetu života!

VV | 10.6.2022. u 19:45h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U Grad Varaždinske Toplice ovih dana stigle su odlične vijesti. Za izgradnju dječjeg igrališta u Vrbicama LAG Izvor dodijelit će Gradu bespovratnu potporu u iznosu od 351 tisuće kuna čime će djeca i mladi dobiti dodatno mjesto za druženje, zabavu i rekreaciju.

Da Grad puno ulaže u razvoj sportskog i društvenog života potvrdila je i gradonačelnica Dragica Ratković naglasivši kako ovakvim projektima stvaraju uvjete za kvalitetno provođenje slobodnog vremena svih svojih građana.

- S obzirom da je sve više mladih zaokupljeno tehnologijom, želimo stvoriti uvjete kako bi zajedno sa svojim roditeljima, obiteljima i prijateljima čim više vremena provodili vani, na svježem zraku i rekreirali se. Uz skoro otvorenje novog fitness parka, ulažemo i u izgradnju dječjeg igrališta kako bi naši najmlađi na čitavom gradskom području imali kvalitetne uvjete za igru i boravak vani – rekla je gradonačelnica Ratković.

Novo dječje igralište na području naselja Vrbice bit će multifunkcionalno i osim igrala, pješčanika s poklopcem, školice od gumenog granulata, njihalice, vrtuljka, klackalice, penjalice, njihalice i tobogana imat će i trampolin te košarkaško igralište.

- Ono neće biti namijenjeno samo najmlađima, već će zahvaljujući košarkaškom igralištu na njemu vrijeme moći provoditi i mladi, ali i odrasli. Smatram da su ovakva ulaganja prijeko potrebna jer njima podižemo kvalitetu života naših mještana, potičemo ih na bavljenje sportom i dokazujemo kako brinemo o njihovom zdravlju. Nedavna pandemija pokazala nam je koliko je bitno provoditi vrijeme na otvorenom – zaključila je Ratković.

Ukupna vrijednost izgradnje novog dječjeg igrališta je gotovo 360 tisuća kuna, od čega će LAG Izvor sufinancirati iznos od 351 tisuće kuna.