Građani su odlučili - lokacija nove mini tržnice bit će u Ulici Vilka Novaka Foto: Grad Varaždin

Građani su odlučili - lokacija nove mini tržnice bit će u Ulici Vilka Novaka

Varaždinske vijesti | 30.8.2021. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković u nedjelju je zajedno sa stručnim službama Grada održao zbor građana u Ulici Vilka Novaka, na kojemu je, kako su izvijestili iz Grada Varaždina, gotovo jednoglasno prihvaćen prijedlog lokacije nove mini tržnice.

- Sve odluke koje se direktno tiču života građana, odlučivanje o zajedničkim pitanjima bit će i nadalje komunicirane na ovaj način, odnosno, sve odluke bit će temeljene na načelu supsidijarnosti - kazao je Marković.

Podsjetimo, nakon što se odustalo od lokacije na zelenoj površini koja se nalazi iza Titanika - zgrade na ulazu u POS naselje u Jalkovečkoj ulici, a nakon toga i prostora u jugozapadnom dijelu tog naselja, mini tržnica planirala se smjestiti na lokaciju između Sveučilišta Sjever i Centra Tomislav Špoljar. Nakon što je rektor Sveučilišta Sjever rekao kako gradnja tržnice kraj visokoobrazovne ustanove i jedne škole nije prikladna, odustalo se i od te lokacije. Na kraju je predložena upravo lokacija u Ulici Vilka Novaka, u blizini tamošnjeg POS naselja.

>> Mini tržnica iz POS-a u Jalkovečkoj seli na križanju ulice Vilka Novaka prema Koblenzovoj?

Nova mini tržnica 100% je financirana sredstvima iz EU fondova kroz LAG Sjeverozapad, a moći će se kupiti isključivo domaći proizvodi OPG-ova Varaždinske županije.

zbor_gradjana_vilka_novaka_mini_trznica_29082021_2.jpg

mala_trznica_varazdin_28082021.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci