Grad, u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo, nastavlja borbu protiv komaraca u Varaždinu

VV/MH | 25.7.2021. u 07:57h | Objavljeno u Našim krajem

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije će u razdoblju od 27. do 29. srpnja 2021. godine provoditi mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Varaždina. Priopćenje Grada prenosimo u cijelosti:

"Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije - Djelatnost za provođenje dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije dostavio je Gradu varaždin Obavijest o provedbi adulticidne  dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.

U obavijesti stoji da će se na temelju Ugovora  provoditi mjere adulticidne dezinsekcije  komaraca  na području Grada Varaždina od 27.-29.07.2021.g. Suzbijanje će se provoditi u terminu od 4:00-6:00 sati u jutro na sljedećim javnim površinama na području Grada Varaždina:

komarci.pngDezinsekcija će se provoditi  sa sintetskim piretroidom INDUSECT EC na bazi aktivne tvari: cipermetrin, tetrametrin, piperonil butoksid, koji je odobren od strane Ministarstva zdravstva. Tretman suzbijanja će se provoditi metodom hladnog zamagljivanja (ULV) sa motornog vozila.

Mole se građani da se u navedeno vrijeme ne zadržavaju na otvorenom prostoru na navedenim lokacijama i da zatvore svoje prozore. Također se mole  pčelari ukoliko na navedenim lokacijama imaju pčele, da ih zatvore u košnice za vrijeme provođenja tretmana suzbijanja komaraca.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika akcija suzbijanja se odgađa za sljedeći dan, odnosno do poboljšanja vremenskih prilika."