Grad Lepoglava: Radovi na vrtićima vrijedni 17 milijuna kuna pred završetkom Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava: Radovi na vrtićima vrijedni 17 milijuna kuna pred završetkom

| 12.8.2020. u 11:45h | Objavljeno u Našim krajem

Lepoglava je jedinstveni grad u Hrvatskoj jer u istoj godini aktivno radi na otvaranju čak dva vrtića. Onaj u Lepoglavi doživljava adaptaciju i rekonstrukciju, a naselje Višnjica dobiva potpuno novi vrtić. Ova direktna ulaganja u društvenu i obrazovnu infrastrukturu za djecu, ali i njihove roditelje te cijelu lokalnu zajednicu iznose oko 17 milijuna kuna. Oba objekta pred samim su završetkom radova i kroz koji se tjedan očekuje otvaranje istih uz žamor djece koja se vraćaju u svoj drugi „dom“.

S tom je namjerom Gradsko vijeće grada Lepoglave na svojoj posljednjoj sjednici jednoglasno prihvatilo prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju predškolske ustanove "Lepoglava". Pored toga, gradski su vijećnici na sjednici dali suglasnost na odluke o izmjenama i dopunama Statuta kao i Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića Lepoglava. Time su stvoreni uvjeti za osnivanjem podružnice Dječjeg vrtića Lepoglava u Višnjici, a ujedno su tim izmjenama i dopunama Statuta i Pravilnika dali suglasnost za sistematizaciju novih radnih mjesta kako u budućoj podružnici Dječjeg vrtića Lepoglava u Višnjici tako i u Lepoglavi gdje se, nakon izvršene adaptacije i uređenja postojećeg vrtićkog objekta, otvaraju novi odjeli.

U Lepoglavi će, uz domara za kojim se ukazala potreba proširenjem vrtića na podružnicu u Višnjici, biti zaposleno još dvoje odgajatelja zbog otvaranja jasličke skupine. U Višnjici će pak biti zaposleno četvero odgajatelja od kojih će jedan biti voditelj podružnice, zatim jedan pomoćnik za pomoć djeci s posebnim potrebama te kuharica koja će obavljati i poslove spremačice.

Kako poručuju iz Grada Lepoglave, korist ovih radova je višestruka za zajednicu jer osim aktiviranja lokalnog građevinskog sektora na adaptaciji i izgradnji ova dva objekta, važan segment je i novo zapošljavanje lokalnog stanovništva koje će biti potrebno za rad vrtića te svakako poboljšanje obrazovne infrastrukture u Lepoglavi. Ne nosi Lepoglava bez razloga titulu „Grad Lepoglava - Grad prijatelj djece“.

visnjica.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci