Grad Lepoglava ostvario 150.000 kuna potpore za vanjski fitnes

VV | 22.7.2022. u 13:35h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo je 150.000 kuna potpore Gradu Lepoglavi za realizaciju projekta "Outdoor fitness u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Lepoglava". Riječ je o sredstvima dodijeljenima u sklopu Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini na koji je Grad Lepoglava prijavio navedeni projekt kojim planira urediti i opremiti vanjsku vježbaonicu na SRC-u Lepoglava.

- Ovo je još jedan od projekata u nizu za koji smo, zahvaljujući dobrom planiranju i pripremi, ostvarili potporu iz drugih izvora financiranja. Njegovom provedbom nastavljamo s uređenjem sportske infrastrukture na gradskom području. Cilj nam je približiti sporta građanima, animirati djecu i mladu za bavljenje sportom, sportskim aktivnostima utjecati na zdravstvenu prevenciju i u konačnici povećati kvalitetu života građana. U suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Lepoglave uredit ćemo svojevrsni fitnes centar na otvorenom i omogućiti sportašima i rekreativcima bavljenje i natjecanje u sportovima koji imaju potrebu korištenja takvih sprava u svojim pripremama., poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Ukupna vrijednost projekta je 303.000 kuna. U planu je uređenje prostora od 120 četvornih metara i postavljanje 18 sprava za vježbanje.

fitness_02.jpg